2022 Temmuz asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete zam gelecek mi? | EKONOMİ
DOLAR

32,3801$% 0.18

EURO

35,1159% -0.01

STERLİN

41,0615£% 0.37

GRAM ALTIN

2.324,55%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.016,00%0,26

a

2022 Temmuz asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete zam gelecek mi?

2022 Temmuz asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete zam gelecek mi? Milyonlarca çalışan Asgari ücrete zam yapılmasını bekliyor, çalışanlar ve iş verenleri büyük oranda ilgilendirecek konu hakkında partiler çalışmaya açıklamaya devam ederken, Muhalefet partilerinin Asgari ücretle ilgili olarak en az 8 bin TL olması konusunda baskı yapmaya devam ediyor..

TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında fiyatlara dikkat çekmesi ve özellikle bunla ilgili düzenleme ve çalışmalar yapılıyor demesi sonrasında uzmanlar, asgari ücrete zam gelecek sinyal verildi diyerek bilgilendirme yapıyor.

ÇALIŞANLAR 8 BİN TÜRK LİRASI OLSUN DİYOR!

Milyonlarca çalışan ise Asgari ücretin minimum 8 bin Türk lirası olması gerekliğini savunuyor, Ak partinin ise nasıl bir asgari ücrete zam yapacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz.” dedi.

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMINA YEŞİL IŞIK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

Bakan Bilgin, “Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var” dedi.

Enflasyon farkını içeren artışın bir benzerinin yapılacağını belirten Bakan Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, “Burada bu gün Isparta’mız da bir diğer haberi daha vermek istiyorum. Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ’DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’dan asgari ücretle ilgili son dakika çaıklama geldi. Yılmaz, konuyla ilgili “Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman ücretleri enflasyona ezdirmedi” dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK’TEN AÇIKLAMA

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, “Asgari ücret ve başka konular dar gelirli vatandaşlarımızı ekonomik olarak korumak hükümetimizin her zaman gündemindedir. Yakın zamanda düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın hayat koşulları, ilettiği talep ve beklentileri bizim partimizin her zaman gündemindedir.” ifadelerine yer verdi.

Tüm bu açıklamlar net olarak asgari ücrete ikinci zam yapılacağı anlamına gelmese de yeşil ışık olarak algılandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’de Gayrimenkul ve Otomotiv Sektörü Üzerine Ödülü Alacaklar

HIZLI YORUM YAP