Wagner milisleri çöktü ! Libya dünyaya çağrı yaptı | DÜNYA
DOLAR

32,5984$% 0.16

EURO

35,0184% -0.09

STERLİN

40,8502£% -0.11

GRAM ALTIN

2.438,81%0,12

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

a

Wagner milisleri çöktü ! Libya dünyaya çağrı yaptı

Wagner milisleri çöktü ! Libya dünyaya çağrı yaptı

Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı  açıklamada, “Hafter milislerinin saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner, Sudanlı Cancavid milisleri ve diğer terör gruplarının bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit ettiğini” altını çizdi.

 

Yapılan açıklamada, Libya hükümetinin, ülkeyi sokulan paralı askerlerden ve onları destekliyicilerinden temizlemek için operasyonlarına hız kesmeden devam ettiği söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, Libya’da petrol şirketi bulunan tüm ülkeleri, “paralı askerlerin ihlallerini ve onları destekleyen ülkeleri ifşa etme ve onlara uluslararası yaptırım uygulama” ile ilgili konuda kendisine destek olmaya davet etti.

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa da dün yaptığı açıklamada, Wagner paralı askerlerinin, petrol sahalarının işgal etmesi, ülkenin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini söylemişti.

Başağa bu açıklamaları, Rus ve farklı uyruklardan yabancı paralı askerlerin Şerara Petrol Sahası’nı işgal etmesinin hemen ardından yapmıştı.

ŞERARA PETROL ALANI

Fizan bölgesindeki “kara altın madeni” olarak adlandırılan Şerara Petrol Sahası, ülkenin tek başına en çok ham petrol üretim kapasitesine sahip petrol kuyusu olarak biliniyor.

Libya ordusunun, Darbeci Halife Hafter’e bağlı milislere karşı son dönemde gösterdiği büyük  başarıların ardından Şerara Petrol Sahası’nda üretim yeniden başlamış fakat bölgede Darbeci Hafter yanlısı silahlı bir grup üretimi yeniden durdurmuştu.

LİBYA ORDUSU YAPILAN AÇIKLAMA : SİRTE VE CUFRA’YI PARALI ASKERLERDEN TEMİZLEMEK ZORUNLULUK OLDU

Libya Ordusunun Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Sirte ve El-Cufra kentlerinin, Rusya’nın  paralı askerlerinden temizlenmesinin bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Albay Kununu, Libya ordusu tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu basın birimlerince  yayımlanan yazılı açıklamasında, “Başkent Trablus’tan ve Terhune’den çıkarılan suç unsurları ve Rus paralı askerlerinin odak noktası haline gelen Sirte, ülkemizde barış ve güvenlik bakımından en tehlikeli yer haline geldi.” ifadesine yer verdi.

Wagner paralı askerlerinin, Cufra üssü ve havaalanını güneydeki petrol sahalarını kontrol altına almak için bir komuta merkezine dönüştürdüğünü aktaran Kununu, şunları kaydetti:

“Sirte ve Cufra’nın, Rus paralı askerlerinden ve suç unsurlarından temizlenmesi her zamankinden daha zorunlu hale geldi. Barış yaparak ya da silah gücüyle bu kentleri kurtarmaya kararlıyız.”

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Helal Olsun Ekrem İmamoğlu’na Fatihin Portresini Satın Aldı

HIZLI YORUM YAP