Viyana'da Seitenstettengasse synagoge 'da terör saldırısı! | DÜNYA
DOLAR

32,5698$% 0.04

EURO

35,0610% 0.57

STERLİN

40,8380£% 0.54

GRAM ALTIN

2.428,01%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.056,00%0,02

a

Viyana’da Seitenstettengasse synagoge ‘da terör saldırısı!

Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz olayı “itici terör saldırısı” olarak nitelendirdi ve bir saldırganın öldürüldüğünü söyledi.

Polis, saldırıyı altı yerde tüfekle silahlanmış bir dizi şüphelinin başlattığını söyledi.

Polis saldırganları avlarken geniş çaplı bir güvenlik operasyonu devam ediyor.

Avusturyalı yayıncı ORF’nin bildirdiğine göre, yoldan geçenler de dahil olmak üzere bir dizi kişi hastaneye kaldırıldı ve birçoğunun ciddi şekilde yaralandığı bildirildi.

Yaralılar arasında bir polis memuru da vardı.

Polis, olayın Viyana’daki ana tapınak olan Seitenstettengasse sinagogunda başladığını söyledi.

Yahudi cemaati lideri Oskar Deutsch, sinagogun saldırının başladığı saat 20: 00’de (19:00 GMT) kapatıldığını tweetledi.

Kronen Zeitung gazetesinin bildirdiğine göre, sinagogu koruyan bir subay yaralandı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, silah sesleri olduğu bildirilenlerin duyulabileceği için koşan insanları gösterdi.

Polis insanları bölgeden uzak durmaya ve toplu taşıma kullanmamaya çağırdı. Şehir merkezinin çevresine yol blokları yapıldı.

AFP haber ajansına göre, kamu yayıncısı ORF’nin aktardığına göre bir görgü tanığı, “Havai fişek gibi geldi, sonra çekim olduğunu anladık” dedi.

Komşu Çek Cumhuriyeti polisi, önleyici tedbir olarak iki ülke arasında geçiş yapan yolcu ve araçları kontrol ettiklerini söyledi.

Tepki ne oldu?

Kurz Twitter’da şunları söyledi: “Polisimiz bu çirkin terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir şekilde hareket edecek … Terörizmden korkmamıza asla izin vermeyeceğiz.”

Avrupalı ​​liderler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa’nın saldırılar karşısında “pes etmemesi” gerektiğini söyleyerek saldırıyı şiddetle kınadılar.

“Biz Fransızlar, Avusturya halkının şokunu ve kederini paylaşıyoruz, bu akşam başkentleri Viyana’nın göbeğinde bir saldırıya uğradık. Fransa’dan sonra bir arkadaşımız saldırıya uğradı. Bu bizim Avrupa’mız. Düşmanlarımız kim olduğunu bilmeli. ilgileniyorlar “dedi.

Geçen hafta Fransa’nın Nice kentindeki bir kilisede, Macron’un “İslamcı terör saldırısı” dediği olayda üç kişi bıçaklı saldırıda öldü .

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, bunu yaşamı ve insani değerleri ihlal eden korkakça bir eylem olarak nitelendirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Srebrenitsa mesajı Hesap verecekler!

HIZLI YORUM YAP