Uluslar arası hukukları hiçe sayan Rusya'nın Ukrayna işgali 15. gününde! Zelenskiy'den hazırım mesajı verdi... | DÜNYA
DOLAR

32,5587$% 0.01

EURO

34,9228% 0.06

STERLİN

40,5918£% 0.08

GRAM ALTIN

2.429,71%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%0,05

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Uluslar arası hukukları hiçe sayan Rusya’nın Ukrayna işgali 15. gününde! Zelenskiy’den hazırım mesajı verdi…

Uluslar arası hukukları hiçe sayan Rusya’nın Ukrayna işgali 15. gününde! Zelenskiy’den hazırım mesajı verdi…

Rusya’nın uluslar arası kanunları hiçe sayarak Ukrayna’ya başlattığı işgal 15. gününe girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Bu savaşa yalnızca Putin ile doğrudan görüşmeler son verebilir”  ifadelerine yer verdi.

 

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna’nın Rusya’nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin’in talimatıyla başlatılan işgal, 15’inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşandı. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova’yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

SAVAŞ DÖNEMİNDE SİVİLLERİN SİLAH KULLANILMASINA İZİN VEREN YASA İMZALANDI

04.10 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde savaş döneminde sivillerin silah kullanmasına izin veren yasayı imzaladı. Ukrayna Parlamentosu’nun web sitesinde (Verhovna Rada) yer alan bilgiye göre, “Ukrayna’nın Savunmasında Sivillerin Yer alması” hakkındaki yasa Zelenskiy tarafından imzalandı. Bu yasa, Ukrayna’da savaş döneminde sivillere silah ve mühimmatın dağıtılması ve iade edilmesini düzenliyor.

‘RUSYA UKRAYNA’DA BİYOLOJİK SİLAH KULLABİLİR’

01.50 Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya’nın, Ukrayna’da ABD’nin kimyasal ve biyolojik silah ürettiği iddialarını reddederek, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal ya da biyolojik silah kullanabileceği uyarısında bulundu.

Psaki, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Ukrayna’da ABD’nin biyolojik silah laboratuvarları olduğu ve kimyasal silah geliştirdiği şeklindeki yanlış iddialarını not aldık. Çin’in de bu komplo teorilerini dile getirdiğini görüyoruz. Bunun akla hayale sığacak bir tarafı yok.” ifadesini kullandı.

6 KENTTE İNSANİ YARDIM KORİDORU OLUŞTURULACAK

01.10 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev, Sumi, Enerhodar, Mariupol, İzyum ve Volnovaha kentlerinden sivillerin tahliyesi için 6 insani yardım koridoru oluşturacaklarını bildirdi. Zelenskiy, şunları kaydetti: “Başkent Kiev bölgesi ile Sumi ve Enerhodar kentlerinde 3 insani yardım koridorunu organize edebildik. 35 bine yakın insan kurtarıldı. Yarın devam edeceğiz. 6 insani yardım koridoru hazırlıyoruz. Mariupol, İzyum ve Volnovaha kentlerinden de insanları çıkaracağız.”

 

‘AMACIMDA RUSYA İLE SAVAŞI BİTİRMEK VAR’

00.00 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebini yineleyerek, böyle bir durumda savaşın sona ereceğini savundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebini yineleyen Zelenskiy, “Her müzakere amacımda Rusya ile savaşı bitirmek var ve ben bazı adımlar atmaya hazırım. Uzlaşma elbette olmalı ama bu ülkeme ihanet çizgisinde olmamalı. Ayrıca karşı tarafta buna hazır olmalı. Bu durumdan ancak bu şekilde çıkabiliriz. Ayrıntıları henüz konuşamayız. Başkanlar arasında henüz doğrudan bir temasımız olmadı. Ancak başkanlar düzeyindeki görüşmelerden sonra bu savaşı sonlandırabiliriz” dedi.

 

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BARISI SAGLAMAK ICIN MÜCADELE EDENLER VE SAVASI KÖRÜKLEYENLER

HIZLI YORUM YAP