Türkiye'yi de kapsayan skandal karara Trump'tan tepki! | DÜNYA
DOLAR

32,3173$% 0.2

EURO

35,1298% -0.02

STERLİN

41,0653£% 0.1

GRAM ALTIN

2.292,47%0,67

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,29

a

Türkiye’yi de kapsayan skandal karara Trump’tan tepki!

ABD Başkanı Trump, içerisinde Türkiye’yi de ilgilendiren kararların da yer aldığı savunma bütçesi tasarısını ‘Çin’e yarayacağı’ gerekçesiyle veto edeceğini açıkladı. Fakat  Trump’ın altığı veto kararı geçersiz sayılabilir.

 

 

Geçtiğimiz günlerde ABD senatosu, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine ve Türkiye’ye Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı’nı 84-13 oyla kabul etmişti.

‘EN BÜYÜK KAZANANI ÇİN OLACAK!’

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan yasa tasarısını veto edeceğini açıkladı. Trump, “Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim” dedi.

Bugün yaptığı paylaşımda yasanın Çin’in işine yaradığını belirten Trump, söz konusu tasarının sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemenin iptali, ulusal anıtların korunması, 5G için izin ve yurtdışında asker sayısının azaltılması gibi maddeleri içermesi gerektiğini vurguladı.

Tasarı hem Senato’dan hem de Temsilciler Meclisi’nden üçte iki çoğunlukla geçtiği için Başkan’ın vetosu geçersiz sayılabilecek.

TRUMP BEKLETMİŞTİ

Savunma tasarısında Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemi sebebiyle Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) olarak bilinen yasa kapsamında Türkiye’ye uygulanması öngörülen yaptırımları bir süre bekletmişti.

Savunma tasarısında ABD Başkanı Trump’ın 30 gün içinde CAATSA uyarınca dört ya da beş yaptırım maddesini uygulaması öngörülüyor.

4 bin sayfadan oluşan 740 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, 2021 yılında savunma alanında yapılacak harcamaların kapsamını belirliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Paşinyan ”it’i kovar gibi kovulmasını” Rusya’ya bağladı !

HIZLI YORUM YAP