Türkiye'nin Pentagon'u olarak anıldı ABD basınına bomba gibi düştü... | DÜNYA
DOLAR

32,3660$% 0.14

EURO

34,9731% -0.31

STERLİN

40,9640£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,15%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%0,10

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Türkiye’nin Pentagon’u olarak anıldı ABD basınına bomba gibi düştü…

Türkiye’nin Pentagon’u olarak anıldı ABD basınına bomba gibi düştü…

ABD merkezli yayımlarını sürdüren saygın internet sitelerinden biri olan ,Business Insider internet sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekbirler ve besmeleler ile şereflendirerek temelini attığı “Ay Yıldız Projesi”ni Pentagon’un binasıyla kıyasladı. Site, “Türkiye’nin Ay Yıldız askeri kompleksi, Pentagon’dan daha büyük olacak”  ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

15 Temmuz’un hemen sonrası  çalışmalarına hızla başlanan projede temel atma töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımı ile resmi şekilde açılmış odu.

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in ile birlikte tüm kuvvet komutanları ve üst düzey yetkililer’de hazır bulundu.

Daha öncede servis edilen bilgiler ışığında; Ay Yıldız Yerleşkesi Ankara’nın Etimesgut ilçesinde inşa ediliyor. Proje, “Türkiye’nin Pentagon’u” olarak dünya’da yerini buldu. Proje kapsamında Ay Yıldız şeklinde yeni binalar inşa edilecek. Önce Milli Savunma Bakanlığı ve hemen ardından ise diğer tüm kuvvet komutanlıkları yeni yerleşkedeki yerini alacak.

 

 

Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Bakanlığının yerleşkeleri Ankara/Kızılay bölgesinde bulunuyordu ancak bu bölge zamanla şehrin göbeği haline geldi. Aynı zamanda buradaki binaların yaşları da oldukça ileri.

Proje kapsamında tüm birimler ortak bir çatı altında toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre hedef 19 Mayıs 2023’te Ay Yıldız Yerleşkesini hizmete almak olacak.

Yerleşke, yaklaşık olarak 12,6 milyon m2’lik bir arazi üzerine inşa ediliyor. Proje kapsamında toplamda 890.000 m2’lik kapalı alan inşaatı gerçekleştirilecek. Ay Yıldız Yerleşkesinde toplamda 15.000 personel hizmet verebilecek. Yerleşkenin ortasında 23.000 m2’lik bir tören alanı da olacak.

 

Ay Yıldız Yerleşkesi, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Etimesgut’ta bulunan yeni üssünün hemen yanı başındaki alanda inşa ediliyor.

Temel atma töreni bugün düzenlenmiş olsa da uydu fotoğraflarında Ay Yıldız Yerleşkesi inşaatının aylar öncesinde başladığı net olarak görülebiliyor. İnşatta ciddi bir ilerleme çoktan sağlanmış durumda.

PROJE ABD BASININDA

ABD merkezli Business Insider internet sitesi, Ay Yıldız Projesi’ni, Pentagon binası ile kıyasladı.

Business Insider, Türkiye’nin Ay Yıldız Projesi’nin Pentagon’dan daha büyük olduğu belirtti:

“Türkiye’nin Ay Yıldız askeri kompleksi, Pentagon’dan daha büyük olacak.”

Haberde Erdoğan’ın, “Ay Yıldız Projesi ile Milli Savunma Bakanlığımızı, Genelkurmay Başkanlığımızı, tüm kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplamış oluyoruz. Her şeyiyle, duruşuyla düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada meydana getirmiş olacağız” sözleri ön plana çıkartıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Irak ziyaretinde…

HIZLI YORUM YAP