Türkiye'nin İsrail ile ilişkileri güçlendirmek için çok çalıştığı artık bir sır değil | DÜNYA
DOLAR

32,3204$% 0.19

EURO

35,0990% -0.17

STERLİN

40,9111£% -0.31

GRAM ALTIN

2.309,31%1,41

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Türkiye’nin İsrail ile ilişkileri güçlendirmek için çok çalıştığı artık bir sır değil

Türkiye’nin İsrail ile ilişkileri güçlendirmek için çok çalıştığı artık bir sır değil

Türkiye’nin İsrail ile ilişkileri güçlendirmek için çok çalıştığı artık bir sır değil; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ile dostluk ilişkisi İsrail basınında yorumlanıyor, Bir çok özel anlaşma ve dostlukla yola Çıkan Erdoğan ve ekibinin İsrail ile derin ve özel anlaşmalar için adımlar attığı belirtiliyor!

Ak Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail elçileri!

İsrail elçilerinin göreve hazırlandığı ve iddiaya göre bazı kişilerin Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumlar ile karşılandığı ve otel, restaurant masraflarının ‘da karşılandığı belirtiliyor!

FİLİSTİNLİ RADİKAL İSLAMCILAR DURUMDNA RAHATSIZ!

Filistinli terör grupları ise Erdoğan ve İsrail yakınlaşmasından rahatsız olduğu belirtilirken, terör gruplarının İsrail halkını açıkça hedef alması dünya basınında geniş yer bulmuş, İsrailli vatandaşların ölümünde tatlı dağıtan kutlamalar yapan radikal İslamcı ve tarikatçı terörist grupların, daha öncede Türkiye karşı farklı tehditleri bulunmuştu!

Kıbrıs’ı Türkiye yenin parçacı olarak tanımayan Filistinli terör gruplarının ise Türk düşmanlığı ise gizlenen sır değil!

‘ERDOĞAN’IN ONAYI DAHİLİNDE’

Erdoğan isrial dostluk

Fahrettin Altun‘un başında olduğu İletişim Başkanlığı’nın, Erdoğan‘ın tam bilgisi ve onayı dahilinde, 7 İsrailli gazeteciyi İstanbul’da ağırladığının belirtildiği analizde, “Beş yıldızlı bir otelde konaklama, pahalı restoranlarda yemekler ve Boğaz turu için para ödeyen müdürlük, Erdoğan’ın ofisinin bir parçası” ifadeleri yer aldı.

‘ELÇİLERİN GÖNDERİLMESİ AN MESELESİ’

Erdoğan’ın son iki yıldır, İsrail’e karşı gözle görülür şekilde farklı bir tavır takındığı; “eski ve müstakbel müttefiki” ile bağları geliştirmeye istekli olduğunun vurgulandığı analizde, tam diplomatik ilişkilerin tesis edilme olasılığı, “Tüm işaretler İsrail-Türkiye uzlaşmasına işaret ederken, büyükelçilerin gönderilmesi an meselesi gibi görünüyor” ifadeleriyle özetlendi.

‘HEDEF: BENNETT’İ TÜRKİYE’YE GETİRMEK’

Berman, söz konusu diplomasi çalışmalarının hedefini, “Türkiye’nin cazibe taarruzunun son aşaması, israil Başbakanı Naftali Bennett’in [olası Türkiye] ziyareti ve Kudüs ile Ankara arasındaki tam diplomatik ilişkilerin restorasyonu” şeklinde ifade etti.

Analizde ayrıca, Türk tarafının bölgesel inisiyatife dahil olmak istediği ve Türk Dışişleri Bakanlığı’nın, gelecek yıl İsrail’de düzenlenecek II. Negev Zirvesi’ne en üst düzeyde katılım gerçekleştirebileceği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Almanya merkezli Deutsche Bank’tan kritik FETÖ kararı! Şimdi de Takma isimle ağlamaya başladılar

HIZLI YORUM YAP