Türkiye'nin hamlesi sonrası Yunanistan'dan akıl almaz açıklamalar | DÜNYA
DOLAR

32,4125$% 0.15

EURO

35,0935% -0.12

STERLİN

41,5817£% 0.73

GRAM ALTIN

2.327,50%0,35

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Türkiye’nin hamlesi sonrası Yunanistan’dan akıl almaz açıklamalar

Türkiye’nin hamlesi sonrası Yunanistan’dan akıl almaz açıklamalar

Türkiye’nin hamlesi sonrası Yunanistan’dan akıl almaz açıklamalar

 

 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye tarafından gece vakti  ilan edilen NAVTEX ile alakalı  açıklama yaparak, alınan kararın doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adım olduğu iddia etti. Bir diğer yandan Yunanistan, Türkiye’nin NAVTEX hamlesine yeni NAVTEX yayınlayarak sözde karşılık verdi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas da konu ile alakalı bir açıklama yaptı.

 

SÖYLEMLERDE AZALAN GERİLİM YENİDEN ARTTI

Doğu Akdeniz’deki haklarında vazgeçmeyeceğini defalarca belirten Türkiye, Oruç Reis’in bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden harekete geçti. Gemi, gece yayımlanan yeni NAVTEX’le yola çıktı.

ATİNA TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI

Konu ile alakalı açıklama yapan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, NAVTEX ilanı için “Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin bu hamlesiyle diyalogdan yana tavır takınmadığı ve “güvenilmez” olduğu iddia edilen açıklamada, “Türkiye’yi kararını derhal geri almaya çağırıyoruz. Bölgesel güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ederken, ulusal egemenlik haklarımızı savunmaya devam edeceğiz” denildi.

YUNANİSTAN’DAN KARŞI NAVTEX

Öte yandan Yunanistan, Türkiye’nin NAVTEX hamlesine yeni NAVTEX yayınlayarak karşılık verdi.

BİR AÇIKLAMA DAHA

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas ise, “Türkiye inandırıcılığını yitirdiğini kanıtladı. 1-2 Ekim Avrupa zirvesi öncesinde Türkiye’nin söylediklerinde samimi olduğuna inananlar gerçeği gördü” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Avrupa Birliği Rusya’ya yaptırım kararı aldı

HIZLI YORUM YAP