Türkiye'nin Ayasofya kararı Rum lideri şoka soktu ! Hayal kırıklığı yaşıyor, tuhaf açıklama | DÜNYA
DOLAR

32,3464$% 0.28

EURO

35,1399% -0.02

STERLİN

40,9374£% -0.21

GRAM ALTIN

2.308,63%1,38

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%0,14

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Türkiye’nin Ayasofya kararı Rum lideri şoka soktu ! Hayal kırıklığı yaşıyor, tuhaf açıklama

Türkiye’nin Ayasofya kararı Rum lideri şoka soktu ! Hayal kırıklığı yaşıyor, tuhaf açıklama

Türkiye’nin Ayasofya kararı Rum lideri şoka soktu ! Hayal kırıklığı yaşıyor, tuhaf açıklama

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı, Ayasofya’nın eski statüsüne kavuşup camiye dönüştürülmesinden hiç memnun olmadı. Rum lider, bu durumun uygar dünya ile sorunlara neden söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya’yı ibadete açmayı planlıyoruz” ifade etti..

Ayasofya’nın yeniden eski statüsüne dönüşüp cami olmasından rahatsız olanlar arasında Güney Kıbrıs Rum Kesimi de var. Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ayasofya’nın fotoğrafına yer verdi.

“UYGAR BİR DÜNYA İÇİN YENİ SORUN”

Durumdan memnun olmayan ve memnun olması beklenmeyen Anastasiadis, cami kararının uygar dünya için sorun oluşturduğunu söyledi. Rum lider, şöyle dedi: “Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi, uygar dünya ile onu temsil eden uluslararası kuruluşlar için yeni bir sorun daha ortaya çıkarmaktadır.”

“DÜNYA MİRASINA SAYGISIZLIK”

Açıklamasında tepki çeken sözlere yer veren Nikos Anastasiadis, “Hristiyanların tamamı için duygusal bakımdan özel değeri olan bir dünya mirasına yapılmış tarihi bir saygısızlıktır” ifadesini kullandı.

RUM KESİMİ’NİN AYASOFYA RAHATSIZLIĞI

Ankara’nın uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğini savunan Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristosulidis de “Türkiye’nin Ayasofya konusundaki davranışlarını kınıyoruz. Türkiye’yi uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırıyoruz” diye konuşmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mescid-i Aksa Kılıç Hakkıdır Denirse?

HIZLI YORUM YAP