Türkiye Taliban terör örgütünü tanımalı mı? | DÜNYA
DOLAR

32,3395$% 0.23

EURO

35,1540% 0.01

STERLİN

41,1322£% 0.21

GRAM ALTIN

2.302,85%1,13

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,07

a

Türkiye Taliban terör örgütünü tanımalı mı?

Türkiye Taliban terör örgütünü tanımalı mı? bir çok siyasetçi bu konuda uyarıda bulunuyor bize kalan ise olayın durumunu iyi incelemek çünkü atılan bir yanlış adım Tüm Dünya’da Türkiye’yi derinden etkileyeceği gibi yurt içi ve Yurtdışında olan insanlarımızı ‘da etkileyecek.

Özellikle Ak parti ve MHP bu konuda görüşme sağlıyor, şunu da belirtmek lazım görüşme yapmak onları tanıyacağımız anlamış taşımaz ama onları tanımak ise bir felaketi getirecektir.

Dikkat etmek gerekirse tanıyan ülkelerin ‘den birisi Rusya diğeri Çin devleti olacak..

Burada çok daha derin bir adım var buda ticaret savaşları. ABD buraya işgalci olarak girdiğin ‘de Taliban’a verdiği gizli destek, ve Afgan yönetimine verdiği destekleri gördük, şimdi orada büyük bir terör grubunu oraya bırakmış duruyor, Rusya ve Çin ise bu bela ile uğraşacak devletler arasında bir şekilde çözüm bulmak için ellerinden geleni yapacaklar fakat önemli olan ise Türkiye..

Çünkü Türkiye Afganistan ile derin bir bağı var buda Cumhuriyet ve savaş dönemin ‘de olmuştur. Fakat Aynı Afganistan değil bu Taliban!

Taliban bir terör örgütüdür, onlarla inanç olarak şahsen benim hiçbir ortak noktam asla yok.

Çünkü bunların inancı ne islama ne’de ahlaka uygun yapıda bir inanç.

Taliban’ı tanımak ve onları devlet olarak kabul etmek bir terör örgütünü tanımak demek aslında şu, yarın Suriye’nin içinde bir bölgede bir devlet kurulmasına karşı çıkarsanız size de onları tanıdınız bizi de tanıyacaksınız dayatması anlamı taşıdığı gibi tüm İslam ülkelerinde olan terör gruplarına da kapı açmış olursunuz.

Bakın burada o korkak Afgan başkanını savunmuyor o zaten ayrı bir konu o korkak ile afgan halkını kıyaslamak mümkün değil fakat Afgan halkı senelerce radikal ıslama sahip çıkan liderleri kendi içlerinde seçtiler..

Sonuç olarak radikal islam ilk olarak halkına silah doğrultu. Bu şu anlamı ‘da getiriyor bizlere, yarın yanı başınızda olan terör grupları aynı şekilde sizlere silah doğrulduğun ‘da kimse yanınızda olmaz.

Türkiye sadece adı ile çok güçlü bir devlet. Afganistan bölgesinde seçimleri desteklemeli, eğer halk halen ben radikal islamı savunuyorum diyecek olursa onların kendi halinde bırakmak doğru olur ama bir terör grubu zorlayarak bir bölgede hakim olmasına destek olur ve kardeşiz gibi mesajlar atarsanız yarın bunun acısını dünyanın gözü önünde en ağır şekilde ödemek zorunda kalırsınız.

Dolayısı ile kadın ve çocukları ve erkekleri gözlerini kıpmadan öldüren bir grubu tanımak onlarla masaya oturmak teslim olmaktır. Bunun dini olarak ise ayrı bir kaybı var. yani dudaklarında Allah adını kullanan bir kimse bunları asla kabul edemez, etmemeli.

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Afganistan’da halk Terörist Radikal İslamcı İhvancı Taliban’a karşı ayaklandı, Darbeci Terörist Taliban Halka ateş açtı!

HIZLI YORUM YAP