Türkiye açıkladı Rusya'dan kırım için teklif geldi | DÜNYA
DOLAR

32,3765$% 0.17

EURO

34,9947% -0.24

STERLİN

40,9869£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,02%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.004,00%-0,21

a

Türkiye açıkladı Rusya’dan kırım için teklif geldi

Kremlin Sözcüsü görevinde bulunan Dmitriy Peskov, Rusya’nın Kırım’la alakalı olarak aldığı tavırı Türkiye ve diğer ülkelere anlatmaya hazır olduğunu ifade etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Kiev’de gerçekleşen Kırım Zirvesinde “Kırım Ukrayna’dır” demişti.

 

 

 

Türkiye’den yapılan haklı Kırım açıklamasıyla ilgili olarak nasın ile bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Peskov, Rusya’nın Türkiye yetkililere ve dünya’nın  diğer ülkelerinw Kırım’la ilgili olan asıl durumu daha fazla anlatma konusunda sabırlı olduklarını söyledi.

 

“İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR ANCAK KIRIM KONUSUNDAKİ TUTUMU KABUL ETMİYORUZ”

Rus-Türk ilişkilerinin partnerlik ilişkileri olduğunu ve ticari-ekonomik ve yatırım işbirliğine dayalı gerçekçi ve sağlam bir temel üzerinde inşa edildiğini kaydeden Peskov, “Ancak bu, ilişkilerde önemli görüş ayrılıkları bulunmadığı anlamına gelmiyor. Önemli görüş ayrılıklarından biri de Kırım konusuyla ilgili. Türk meslektaşımızın bu tutumunu kabul etmiyoruz ve bunun tamamen yanlış olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“KIRIM’DAKİ DURUMU ANLATMAYA HAZIRIZ”

Tüm görüş ayrılıklarının diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inandıklarını ve bu nedenle Kırım’daki gerçek durumu anlatmaya hazır olduklarını belirten Peskov, birçok ülkenin Kırım konusunda içine düştüğü yanılsamaları netleştirmeye de hazır olduklarının altını çizdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy PeskovKremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilen Kırım Platformu zirvesi öncesinde Türkiye’nin Ukrayna’nın sınır bütünlüğünü desteklediğini ifade ederek, “Kırım’ın illegal şekilde işgalini hiç tanımadık ve tanımayacağımızı da sürekli vurguluyoruz” demişti:

“Mevcut durumda bu problemin kolay bir çözümü yok ve maalesef BM mekanizmaları dahil olmak üzere uluslarasın sistem bunu çözmek için iyi tasarlanmış durumda değil. Yine de diplomasi yoluyla barışçıl çözüm, önümüzdeki tek yol. Bu tabii ki etkin bir koordinasyonu gerektiriyor ve bu zirve çabalarımızı koordine etmek, barışçıl ve kalıcı bir çözüme ulaşmak amacıyla önemli bir başlangıcı oluşturacaktır. Kırım Ukrayna’dır.”

KAYNAK: SPUTNİK

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü gerçekleştirdi

HIZLI YORUM YAP