Türkiye, AB için Rusya veya Çin’den daha ciddi bir tehdit unsuru denildi! | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Türkiye, AB için Rusya veya Çin’den daha ciddi bir tehdit unsuru denildi!

Türkiye, AB için Rusya veya Çin’den daha ciddi bir tehdit unsuru denildi!

Türkiye, AB için Rusya veya Çin’den daha ciddi bir tehdit unsuru denildi! Dünya gündeminde yer bulan anketle ilgili olarak Türkiye dış işleri bakanlığının açıklama yapması bekleniyor.

AB toplulukları Türkiye’yi büyük bir tehdit olarak görmesi ise anketlere yansıdı.

Yakın Zaman’da AB ile görüşme yapılması beklenen konuyla ilgili olarak Avrupa devletlerinin Türkiye için artık Avrupa birliği üyesi olmaması gerektiğini savunmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde biz Avrupa birliği üyesiyiz diyerek farklı konularda görüşlerini açıklamıştı.

Amerika’nı en büyük stratejik ortağı olarak bilinen Türkiye için Avrupalı devletlerin yayınladığı anket için Türkiye’nin ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Türkiye’yi Dost Değil Hasım Olarak Görüyorlar!

“RUSYA VEYA ÇİN’DEN DAHA CİDDİ TEHDİT”

Nisan’da  Avrupa’nın 12 ülkesinde 17 bin 231 kişiyle düzenlenen ankete katılanların dörtte birine göre Türkiye, AB için Rusya veya Çin’den daha ciddi bir tehdit unsuru.

YALNIZCA YÜZDE 4

Katılımcıların çoğu, Çin ve Rusya’yı stratejik ortak olarak gördüğünü belirtirken, Türkiye’ye aynı gözle bakanların oranı yüzde 25. Türkiye’yi ortak değerlere ve çıkarlara sahip müttefik olarak görenlerin oranı ise yalnızca yüzde 4

“BİRLİĞİN BAŞ HASMI”

Fransa’dan ankete katılanların yüzde 53’ü ve Almanya’dan katılanların yüzde 52’si Türkiye’yi ‘birliğin baş hasmı’ olarak tanımladı.

Türkiye’yi doğrudan hasım olarak görenlerin oranı Hollanda’da yüzde 45, Danimarka’da yüzde 42 ve İsveç’te yüzde 40 düzeyinde.

Çoğunluk, insan hakları, hukukun üstünlüğü veya demokratik değerleri ihlal ettiğinde AB’nin Türkiye’yi eleştirmeyi sürdürmesinden yana.

İHLALLER

Türkiye’deki ihlaller konusunda Hollanda (yüzde 69), Avusturya (yüzde 66), Almanya (yüzde 63), Danimarka (yüzde 63), İsveç (yüzde 61) diğer ülkelerden daha güçlü bir duruş görmek istiyor.

“ENDİŞE VERİCİ”

Çin, Rusya, Hindistan ve Japonya’nın aksine Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğu düşünüldüğünde söz konusu bulgular ‘endişe verici’ olarak yorumlandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tokatlı saldırı

HIZLI YORUM YAP