Trump test sonuçu çıkana kadar karantinada olduğunu duyurdu ! | DÜNYA
DOLAR

32,3326$% 0.25

EURO

35,0475% -0.23

STERLİN

40,8512£% -0.4

GRAM ALTIN

2.283,89%0,29

ÇEYREK ALTIN

3.964,00%-0,48

a

Trump test sonuçu çıkana kadar karantinada olduğunu duyurdu !

Trump test sonuçu çıkana kadar karantinada olduğunu duyurdu !

 

Amerikan Birlişik Devletleri Başkanı Donald Trump, en yakın danışmanlarından biri olan  Hope Hicks’in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı haberlerini doğruladı, kendisinin ve eşi Melania Trump’ın da test yaptırdığını, sonuçları beklediklerini kamuoyuna bildirdi.

 

Trump, Fox televizyonunda katıldığı Sean Hannity’nin programında, basında Hicks’in Kovid-19’a yakalandığına yönelik çıkan haberleri doğruladı. Kendisinin ve eşi Melania Trump’ın Hicks ile yakın temas halinde olduğunu belirten Trump, “Hope her zaman maske takıyordu ama testi pozitif çıktı. Az önce test yaptırdım, Melania da yaptırdı.” ifadelerini kullandı.

 

Amerikan basınının, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Hicks’in perşembe günü yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilmiş, ancak resmi bir açıklama gelmemişti.

TWITTER’DAN AÇIKLADI

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, danışmanı Hicks’in Covid-19 testinin pozitif çıktığını anımsattı. Hicks’in “kısa bir mola bile almadan çok fazla çalıştığını” vurgulayan Trump, danışmanının Kovid-19’a yakalanmasını “korkunç” olarak niteledi. Trump, mesajında, “Ben ve eşim, test sonuçlarımız için bekliyoruz. Aynı zamanda karantina sürecimize de başlayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI DA COVID-19’A YAKALANMIŞTI

Beyaz Saray’dan 27 Temmuz’da yapılan açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’ın Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve hafif belirtiler gösterdiği belirtilmişti.

Trump ile yakın çalışan O’Brien, salgın süresince ABD yönetiminde Kovid-19’a yakalanan en üst düzey isim olmuştu.

O’Brien, 4 Ağustos’ta Covid-19’u atlatarak görevinin başına dönmüştü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AB’den toplantı sonrası Türkiye duyurusu !

HIZLI YORUM YAP