Trump, oy sayımının durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor | DÜNYA
DOLAR

32,5788$% 0.11

EURO

35,0167% 0.44

STERLİN

40,7558£% 0.43

GRAM ALTIN

2.431,83%0,37

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Trump, oy sayımının durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor

Trump, oy sayımının durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor

Trump, oy sayımının durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor

 

 

ABD’de, Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden’ın kıran kırana mücadele verdiği 59. başkanlık seçiminde oyların sayımları hız kesmeden devam ediyor.

Yayınlanan bir çok anketlerin tersine, Trump ile Biden’ın başa baş gittiği seçim yarışında, resmi olmayan sonuçlara göre kritik eyalet Florida’da da Trump’ın zafer ilan etmesi bekleniyor.

 

 

Demokrat kadın vekiller koltuklarını kaybetmedi

Donald Trump’ın sık sık hedef aldığı demokrat kadın vekiller, bu seçimde de koltuklarını korudu.

New York’tan Alexandria Ocasio-Cortez, Minnesota’dan Ilhan Omar, Massachusetts’ten Ayanna Pressley ve Michigan’dan Rashida Tlaib, ABD Kongresi’ndeki koltuklarına dönecekler.

Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Omar, “Kızardeşliğimiz dirençli” ifadelerini kullandı.

Ocasio-Cortez de, “New York-14’e hizmet etmek ve Kongre’de işçi sınıfı aileleri için savaşmak hayatımın en büyük şerefi, ayrıcalığı ve sorumluluğuydu. Bronx ve Queens’e, bize karşı harcanan milyonlara rağmen beni Meclis’e yeniden seçtikleri ve sizi bir kez daha temsil etmem için bana güvendikleri için teşekkür ederim” ifadeleriyle seçmenlerine teşekkür etti.

‘Daha yeni başlıyoruz’

Pressley de, “Birlikte, ortak insanlığımız için savaştık. Biz örgütlendik. Biz seferber olduk. Değerlerimizi yasallaştırdık. Kongre üyeniz ve çalışmadaki ortağınız olmaktan gurur duyuyorum. Gücümüze inanıyorum. Ve daha yeni başlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Tlaib de, demokrat kadınların koltuklarını yeniden kazanmalarını “Ekip büyük” diyerek yorumladı.

  • 11:56

    Trump’ın yüksek mahkeme çıkışına Biden cephesinden yanıt

    Trump’ın seçim sürecinde hile olduğunu ve yüksek mahkemeye gideceklerini söylemesi üzerine bir açıklama yayınlayan Biden’ın kampanya ekibi, Trump tarafının bu hamlesi üzerine hukuk ekiplerinin bu girişime karşı direneceklerini açıkladı.

  • Beyaz Saray yakınlarında çatışma

    Beyaz Saray yakınlarında bulunan BLM Plaza’da toplanan Black Lives Matter (Siyah hayatlar değerlidir) hareketi üyeleri ile polis arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Bunun yanında, BLM aktivistlerinin çevredeki bir siville de kavga ettikleri görüldü.

  • 11:29

    Delege yarışında durum başa baş

    Oy sayımı devam ederken, güncellenen son verilere göre Biden’ın 238, Trump’ın 213 delegesi bulunuyor.

  • Biden Maine’de kazandı

    ABD medyasına göre Joe Biden, Maine eyaletinde seçimlerin galibi oldu.

  • 11:15

    Pensilvanya Valisi: Henüz sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy var

    Trump’ın zafer açıklamasını yanıtlayan Pensilvanya’nın Demokrat Valisi Tom Wolf, eyalette henüz sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy olduğunu açıkladı. Wolf, “Pensilvanyalılara her bir oyu sayacağımıza söz verdim ve öyle de yapacağız” dedi.

  • 11:07

    Ocasio-Cortez: Trump’ın erken zafer iddiası tehlikeli

    ABD’li Demokrat siyasetçi Alexandria Ocasio-Cortez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Trump’ın zafer ilanını eleştirdi ve “Donald Trump’ın erken zafer iddiaları gayri meşru, tehlikeli ve otoriterdir. Oyları sayın. Sonuçlara saygı gösterin” ifadelerini kullandı.

  • Biden Arizona’da kazandı

    Associated Press’te yer alan habere göre Biden, 11 delegesi bulunan Arizona eyaletini kazanarak toplam delege sayısını 236’ya yükseltti. Biden aynı zamanda, Arizona’daki seçim zaferiyle birlikte eyalette 1948’den bu yana seçim kazanan ikinci demokrat siyasetçi oldu.

  • Kanye West’ten 2024 mesajı

    ABD Başkanlık seçimlerine aday olan ancak yüzde 0.4’lük bir oy oranında seyreden ABD’li ünlü rapçi Kanye West de, Twitter hesabından kendi fotoğrafını paylaşarak ‘Kanye 2024’ notunu düştü.

    Pence: Yeniden büyük ABD’yi göreceğiz

    Trump’ın ardından söz alan Mike Pence ise, “Oy sayımı devam ediyor, biz de dikkatli olmaya devam edeceğiz. Oy kullanma hakkı demokrasimizin temelidir ve biz bunu dürüst bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Artık ülkede çok daha fazla insan ‘Yeniden büyük ABD’ demeye başladı, yeniden büyük ABD’yi göreceğiz” ifadelerini kullandı.

  • 10:22

    Trump: Bu gece aldığımız sonuçlar muazzam, bizi yakalamalarına imkan yok

    Trump, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    “Bu gece aldığımız sonuçlar muazzam, kutlamak için hazırdık. Georgia’yı kazandık, Teksas’ı kazandık. Yüzde 2 buçuk farkla öndeyiz, oyların sadece yüzde 7’si açıldı, bizi yakalamalarına imkan yok. Bizi yakalamalarına imkan yok, büyük olasılıkla başkanınız ben olacağım.

    ‘Pensilvanya’yı büyük bir farkla kazanıyoruz’

    ‘Bu seçim bitti’ diye açıklamalarda bulundular. Ben bunu başından beri söylemiştim, kazanamazlarsa bizi mahkemeye vereceklerini söylemiştim. Florida’da büyük bir zafer kazandık, Ohio’da yüzde 8.1 bir farkla kazandık. En önemlisi, Pensilvanya’yı büyük bir farkla kazanıyoruz. 600 bin oy farkı var, başa baş bile değil.Kuzey Carolina’da çok büyük bir zafer ilan ettik. Ancak bir anda her şey durdu. Bu ülkemiz için bir utançtır, ABD’yi kandırmaya çalışıyorlar, biz bu seçimi kazandık. Şimdi tek yapılması gereken şey, seçimin dürüstlüğünün sağlanması. Ciddi bir hileden bahsediyorum. Biz Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız ve oy sayımının durdurulmasını talep edeceğiz. Biz kazanacağız, ve bana sorarsanız zaten kazandık.”

  • 10:21

    Ruhani: Tahran için kimin seçildiği önemli değil

    ABD seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran için ‘Kimin seçildiğinin bir önemi olmadığını’ söyledi ve “Yeni ABD başkanı uluslararası hukuk ve anlaşmalara saygı göstermeli” dedi.

    Ruhani, “Yaptırımlara tabi olmak değil saygı duyulmak istiyoruz. ABD seçimini kim kazanırsa kazansın, bizim için politikalar ve ilkeler önemlidir” ifadelerini kullandı.

    Georgia’da kazanan Trump

    Edison Araştırma’nın verilerine göre Georgia eyaletinde oyların yaklaşık yüzde 91’inin sayılmasının ardından Trump yüzde 50.6, Biden ise 48.1 oranında oy aldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçı terörizm, veba gibi yayılmakta

HIZLI YORUM YAP