Terörist Bağlantılı Taliban'ın Türkiye'ye çoban gönderme kararı aldığı gün Konya'da Afgan çoban arkadaşını vurdu | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Terörist Bağlantılı Taliban’ın Türkiye’ye çoban gönderme kararı aldığı gün Konya’da Afgan çoban arkadaşını vurdu

Terörist Bağlantılı Taliban’ın Türkiye’ye çoban gönderme kararı aldığı gün Konya’da Afgan çoban arkadaşını vurdu

Terörist Bağlantılı Taliban’ın Türkiye’ye çoban gönderme kararı aldığı gün Konya’da Afgan çoban arkadaşını vurdu. Konuyla ilgili olarak sert tepkiler gelmeye devam ediyor!

Taliban daha önceki ziyaretinde Kürdistan’ı tanıyoruz demesi de gündemde yerini koruyor!

Kadın ve çocuklara şiddet eğilimli olan ve Radikal İslamcı taliban grubunun bir çok terörist gruplarla da bağlantılı odluğu biliniyor!

KADINLARA PARKLAIR YASAKLADILAR

Kadınların parklara giriş yasağı genellikle çocuklu ailelerin gittiği, dönme dolap ya da çarpışan arabaların olduğu lunaparkları da kapsıyor. Yasak şu an için sadece Kabil’de geçerli görünüyor. Ancak geçmişte bu tür uygulamalar kısa süre içinde tüm ülkeye yayılmıştı. Park girişinde konuşan bir kadın içeri alınmaması karşısında duyduğu hayal kırıklığını şöyle dile getirdi:

Taliban’ın Bayındırlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 65 bin işsizin, çalışmaları için yurtdışına gönderileceği bildirildi.

Bakan yardımcısı Makhodm Sadat, Taliban’dan 15 bin kişinin Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’ye hayvancılıkla uğraşmak üzere gönderileceğini söyledi.

ToloNews’un haberine göre, Bayındırlık Bakan Yardımcısı, “Bu insanlar için kolaylıklar sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorunu bir an önce çözmeyi ve insanlarımızı yurtdışına çalışmaya göndermeyi amaçlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bakan yardımcısı, Afgan işçilerin yabancı ülkelere gönderilmesine ilişkin sözleşmelerin önceki hükümet döneminde imzalandığını ancak çeşitli sorunlar nedeniyle uygulanmasının geciktiğini söyledi. Bu arada, Kabil’de yaşayan ve işsiz olan bazı kişiler de hükümetten kendileri için iş olanakları oluşturmasını istedi.

700 BİN KİŞİ İŞSİZ KALDI

Öte yandan Taliban’daki ekonomistler, Afgan işçilerin yabancı ülkelere gönderilmesinin ülke ekonomisi üzerinde iyi bir etkisi olacağına inandığını belirtti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı, Afganistan’da artan işsizlikle ilgili endişelerini dile getirdi ve istatistiklerine göre bir yıl içinde Afganistan’da 700 bin kişi işini kaybetti.

TALİBAN’DAN YAPILAN ÇOBAN AÇIKLAMASIYLA AYNI GÜN KONYA’DA AFGAN ÇOBAN ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

Konya’nın Yunak ilçesinde otlattıkları koyuna yaklaşan kurdu vurmak isteyen Afganistan uyruklu çoban A.M. (23), bu sırada tutukluk yapan tüfeği, kontrol ederken ateş alınca aynı ülke vatandaşı mesai arkadaşı Ziyouddin Amini’yi (32) vurarak ölümüne neden oldu.

Olay, Odabaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Çobanlar A.M. ve Ziyouddin Amini, merada koyun otlatırken iddiaya göre bir kurt sürüye yaklaştı. Durumu fark eden A.M., tüfekle kurda ateş etmek istedi. Ancak bu sırada tüfek tutukluk yaptı. A.M.’nin kontrol ettiği tüfek, tetiğe dokununca ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalar mesai arkadaşı Ziyouddin Amini’nin vücuduna isabet etti. Ziyouddin Amini kanlar içinde yere yığıldı.

İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, Ziyouddin Amini’nin öldüğünü belirledi. Amini’nin cansız bedeni otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna gönderildi. A.M. de jandarma tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: Aykırı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pensilvanya’dan aday olan Mehmet Öz kaybetti!

HIZLI YORUM YAP