Terör Örgütü Taliban Kabil'e girdi, tahliye başladı! | DÜNYA
DOLAR

32,5167$% -0.08

EURO

34,9708% 0.35

STERLİN

40,8114£% 0.54

GRAM ALTIN

2.435,52%0,52

ÇEYREK ALTIN

4.061,00%-0,44

a

Terör Örgütü Taliban Kabil’e girdi, tahliye başladı!

Terör Örgütü Taliban Kabil’e girdi, tahliye başladı! Terörist taliban kabile girmesi dünya üzerinde bir çok konudan tartışılmaya başlandı. İslam dışı davranışları, radikal ve siyasal islamı savunan azılı bebek katili taliban konusunda uyarılar yapılmaya devam ediyor.

Afgan kadınlar kendilerine güç kurdu!

Geçtiğimiz günlerde Afgan kadınlar ise kendilerine silahlı güç kurar savaşmaya hazırlanıyor, Afgan gençlereler ise korkaklar gibi İran ve Türkiye’ye kaçmaya devam ediyor.

Binlerce ceza almış kişileri ise Taliban serbest bırakarak tehditlerini savurmaya devam ediyor.

AK PARTİ VE MHP TERÖRİST TALİBANLA GÖRÜŞECEK!

Geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Terör örgütü radikal islamcı terör örgütü ile görüşebileceğini, inanç konusunda farklılıkları olmadığını ifade etmişti!

Taliban’ın Afganistan topraklarını ele geçirmesi ve Kabil’e girmeye başlamasının ardından ülkeler Kabil’deki diplomatik ve askeri güçlerini tahliye etmeye başladı. ABD’de Kabil büyükelçiliğini tahliye etmeye başladı.

Afganistan’da Taliban’ın ilerlemesiyle birlikte tablo giderek kritik bir hal alıyor. Taliban, ülkenin doğusundaki Celalabad ve kuzeyindeki Mezar’ı Şerif kentlerini de ele geçirdi.

Afganistan’daki 34 vilayetin 24’ünün başkentinde, kontrol Taliban’a geçti. Reuters haber ajansında yer alan habere göre ABD ise Kabil büyükelçiliğini tahliye etmeye başladı. Türkiye’nin ise geçiçi olarak diplomatik gücünü tahliye edeceği ve uçak gönderildiği iddia edildi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN UYARI VE ÇAĞRI
Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği, Afganistan’daki Türk vatandaşlarından olabildiğince çabuk bir şekilde kendileriyle temasa geçip irtibat bilgilerini iletmelerini istedi. Vatandaşlarımıza, “çatışma bölgelerinden uzak durun” uyarısı yapıldı.

Yazılı açıklamada şunlar belirtildi:
“Ülkenin büyük bir kısmındaki olumsuz güvenlik durumu ışığında, Afganistan’daki veya Afganistan’a seyahat eden vatandaşlarımızın Büyükelçiliğimizle/ Başkonsolosluklarımızla aşağıdaki numaralardan ivedilikle temasa geçerek irtibat bilgilerini aktarmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın, çatışmaların yer aldığı bölgelerden uzak duracak şekilde gerekli tertibatı almaları önemle tavsiye olunur.”

Büyükelçiliğimiz: +93 79 782 82 83 Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğumuz: +93 79 840 11 77 Herat Başkonsolosluğumuz : +93 79 182 79 76 Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi: +90 321 292 29 29

Kaynak: Aykırı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye, Taliban’ın ilerlemesine rağmen Kabil havaalanını işletmeye hala hevesli

HIZLI YORUM YAP