Terör Örgütü Taliban Afganistan'da ne istiyor? | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Terör Örgütü Taliban Afganistan’da ne istiyor?

Terör Örgütü Taliban Afganistan’da ne istiyor? Binlerce kişinin ölümüne milyonlarca kişinin ülkesini terk etmesine neden olan bir terör örgütü!

Taliban Türkçe: Talebe demek!

Bu talebe ismini nereden aldığını merak ediyorsanız, medrese eğitiminden aldığını bildirmemiz gerek, bir çok defa yönetimi ele geçiren Taliban, asla bir devlet olamadı, daha doğrusu Afganistan ne zaman devlet olma yoluna gitse bu ve benzeri radikal İslamcı kişiler ile savaşmak zorunda kaldı.

Taliban medreselerinde genel olarak Hanefi mezhebi kitapları okunuyor, fakat burada olan terk fark imam hanefi değil onunda öğrencisi olan kişinin öğretileri.

Türkiye’de buna benzer bir medrese var oda İsmailağ cemaati medresesi, burada da aynı kitaplar okunuyor farkı ise şu ” devlet anlayışı ve fetva kurumu  “

Taliban ne kadar büyük görünse ‘de dışarıdan, kalıcı olamıyor yönetimde, aslında bakıldığında Rusya’ya karşı kurulan bir güç sadece taliban değil benzer iki grup daha var.

Afgan halkının uyuşturucuyu en fazla kullanan halk olduğunu biliyorsanız bölgenin geçim kaynağını bilmeniz gerek, her ne kadar taliban  yönetimde varsa uyuşturucu az deniyor olsa da, örgütü besleyecek başka bir geçim kaynağı bulunmadığını bildirmek gerek, 2021 -2022 yılında ABD askerinin çekilmesi ile silahları da elinde bulunduran radikal İslamcı terör grubu, özellikle kadın ve çocuklara yönelik eylem ve yönetimden dışlama, zorlama gibi durumlardan dolayı çok fazla tepki alıyor!

Kız çocuklarının okumasına karşı

Kadınlar tamamen kapanmalı vb. özellikleri içinde bulunduran bu terör grubu taliban, Afganistan topraklarında halkın ilerlemesine karşı, çağdaşlaşmasına karşı olduğunu düşünürsek ne istediğini çok ‘da iyi anlamış olursunuz.

Özellikle Afgan halkının fazla direniş göstermemesinin sebebi Taliban çete üyelerinin silahlı olması. maalesef Afgan halkını koruyacak kimsede yok.

Peki ya neden Türkiye’ye geliyorlar sorusunu sorabilirsiniz kendinize, 2500 Km geçip bu topraklara kadar gelmek..

Sizce çok sevdikleri için mi Afganlar buradalar sanıyorsunuz?

Baykuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şeyhlerinin dışkısını yediler, idrarını içtiler öldüler!

HIZLI YORUM YAP