Tasavvuf, İslam'dan ayrı bir dindir! İsmailağa cemaatinin ’de İslam dışlanmış! Putlaştırılmış! | DÜNYA
DOLAR

32,5039$% 0.15

EURO

34,8906% 0.35

STERLİN

40,5948£% 0.24

GRAM ALTIN

2.475,19%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.229,00%0,49

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Tasavvuf, İslam’dan ayrı bir dindir! İsmailağa cemaatinin ’de İslam dışlanmış! Putlaştırılmış!

Tasavvuf, İslam’dan ayrı bir dindir! İsmailağa cemaatinin ’de İslam dışlanmış! Putlaştırılmış!

Tasavvuf, İslam’dan ayrı bir dindir! İsmailağa cemaatinin ’de İslam dışlanmış! Putlaştırılmış! Bir çok kişi dini öğrenmek için veya çevresinin tesiri ile farklı tarikat ve cemaatlerine gidiyor. Bu tarikat ve cemaat yuvalarında ise nasıl bir din anlatıldığını nasıl bir bal tuzağı ile insanlar sömürülüyor ve İslam dışı bir din anlatılıyor birlikte inceleyelim. Bunu kimse zaten yalanlayamaz çünkü her şey kaynaklı ve belgeli olarak yayınlanacaktır.

Yakın zamanda hayata gözlerini yuman ismailağa tarikatının eski lideri Mahmut efendinin kitaplarından bazı kaynaklar vereceğim.

Mahmut Efendi kendi tarikatına övmek için şöyle söylemiştir. Efendi babam buyurdu ki ahirette melekler bir kimseye cehenneme götürmek için tutsalar o kişi “Ben Nakşibendi tarikatının Halidi kolundanım” dese melekler onu bırakırlar.

Mahmut efendi islam

Kaynak: Hikmetli sözler sayfa:402

Burada sorulması gerekenler şunlardır: Allah o adamın hangi tarikattan olduğunu bilmiyor muydu, Allah’ın cehenneme yolladığı Bir adamı melekler nasıl bırakıyorlar,? diyelim ki bıraktılar adam cennetlik mi oldu, Allah bu adamı cehenneme yollamakla hata mı etti?

Kendi tarikatını övüyor!

Mahmut Efendi’nin anlattığı hikayenin kendi tarikatına övmek için bunu uydurduğunu düşünüyorum.

Allah namaz kılıyor!

mahmut efendi tarikatı

Mahmut Ustaosmanoğlu sohbetler sayfa 199 cilt 6

Allah namaz kılar diyor, Allah gibi kim namaz kılabilir? Asıl kendisine layık olan namazı kendisi kılıyor. ya biz?  çok dikkat ederek kılsak bile Allah’ın kıldığı namazın suretini kalmış oluyoruz. Demek ki zatı paki subhaniye, hem abid (ibadet eden) hem mabud (ibadet edilen)

Bu Allah nasıl namaz kılıyor, Allah Hem ibadet ediyor, hem de kendisine ibadet ediliyorsa Allah Kime ibadet ediyor? Allah’ın kıblesi neresi?  İslam’da Allah’ın namaz kılması gibi bir hurafe yoktur. Namaz yaratılan Kullar için farz kılınmıştır. Hac suresi 78. Öyleyse namazı kılın, zekatı verin ve Allah’a sarılın. O sizin Mevlanızdır.

İsmailağa Tarikatı’nın Hz İsa’ya bakışı!

Kaynak: Ruhul Furkan 6. cilt sayfa 138

Kaynak: Ruhul Furkan 6. cilt sayfa 138

Mahmut Efendi Hz İsa’nın Meryem’den doğduğu için Beşer olduğunu ama göğe yükseldiği zaman meleği dönüştüğünü uydururken Cima yani cinsel ilişki sırasında yılana baktığı için yılan doğuran kadın, Cima halinde ayıya baktığı için Dört gözlü ve ayı patisi çocuk doğuran kadın hikayesini de eklenmiştir, bunu yaparken de rivayet edilmiştir gibi cümleler ile kaynaksız konuşmuştur.

Mahmut Efendi Hz. Muhammed ile görüştü!

Kaynak: Özlü sözler sayfa 84 

Kaynak: Özlü sözler sayfa 84

Said Nursi gibi kitabını kutsamak için Hz Muhammed s.a.v ile görüştüğünü söylüyor.

Ruhul Furkan tefsirinin bir benzeri daha yoktur, bunu okuyan kişinin diğer tefsirleri okuması gerekmez. Ruhul Furkan Tefsirini yazmayı bize Resulullah emretti..

Resulullah’ın emriyle kitap yazdığını söyleyerek Hem yeni hadisler uyduruyor, hem de Peygamber Hz Muhamed s.a.v efendimizi alanına dahil ediyor.  Kur’an’da ölülerin dirilerin yaptıklarından habersiz olduğunu haber verilmiştir. Maide Suresi 117. ayette, Hz. İsa şöyle demiştir, içlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerinde kontrolcü idim, beni vefat ettirdiğin zaman artık onlar üzerinden gözetleyici yalnızca sen oldun. Sen her şeyi hakkıyla görensin..

Aracılık inancını İslam’a sokmaya çalışıyor

Kaynak: Ruhul Furkan cilt 2 sayfa 81

Kaynak: Ruhul Furkan cilt 2 sayfa 81

Eğer sen, bir şeyhe bağlanmadan bin sene kendi başına Allah’a kavuşmak için inleyip dursan, Böylece O Mevla’yı bulman mümkün değildir.

Mahmut Efendi Hristiyanlıktaki aracılık inancını Müslümanlara sunmaktadır. İncil’de Hz İsa’nın aracılığı olmadan Allah’a ulaşılamayacağı yazmaktadır.

Yol, gerçek ve yaşam benim. Benim aracılığım olmadan babaya ( Allah’a ) kimse gelemez

İncil yuhanna 14 6

Kur’an’da ise Allah’ın kullarına zaten yakın olduğunu haber verilmiştir, Kaf Suresi 16. ayette Biz ona şah damarından daha Yakınız buyurulmuştur,

Bakara Suresi 186. ayette ise kullarım beni senden sorarlarsa bilsinler ki ben onları çok yakınım bana dua edince duasına icabet ederim buyurulmuştur. O halde doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, Bana iman etsinler.

Ölülerden yardım isteniyor!

Kaynak: Ruhul Furkan cilt 2 sayfa 82

Kaynak: Ruhul Furkan cilt 2 sayfa 82

İşlerinizde ne yapacağınızı şaşırdınız zaman kabir ehlinden yardım isteyin

Ebubekir’e varıncaya kadar bütün silsileden yardım istemeyi adet edin Resulullah’a vararak ondan da yardım iste.

ölülerden yardım istemek Allah’tan başka ilah edilmektedir, Şuara suresi 213. ayeti Öyleyse Allah ile beraber başka bir ilaha dua etme o takdirde sen azap edilenlerden olursun buyurulmuştur.

MU’MİN Suresi 14. ayette ise o halde kafirlerin hoşuna gitmese de, Siz dini yalnızca Allah’a Has kılarak ona dua edin buyurulmuştur.

Allah’tan başkasına dua edenlerin delalete düştü Ahkaf suresi 5. ayette şu şekilde bildirilmiştir Allah’tan başkasına dua edenden daha dalelette olan kimdir? Kıyamet gününe kadar ona Kimse icabet etmez o yardıma çağırdıkları da onların duasından bile habersizdirler.

Rabıta yapılmasını istiyor!

Kaynak: irşadül müridin 3. baskı sayfa 124

Kaynak: irşadül müridin 3. baskı sayfa 124

Kendisini düşündürmeyi Allah’ı zikretmekten daha üstün gösteren Mahmut Efendi şunları söylemiştir, şeklini hayal etmek düşünmek hakkın Yani Allah’ın zikrinden daha faziletlidir.

İslam’da Şeyh’i düşünmek faziletli değildir. Müslümanların aklında ve kalbinde hep Allah olmalıdır.

Ali İmran suresi 191. ayette şu şekilde geçer:  onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı üzerine düşünürler.

İNATLA BU İŞ OLMAZ, İTAAT EDİN!

şeyhe itaat

irşadül muridin sayfa 171

Mahmut Efendi Şeyh’in Her sözüne sorgusuz sualsiz itaat etmek gerektiğini söylemiştir, Böylece insanlar Allah’tan başka rap edilmiş olmaktadır.

Kur’an’da Tevbe Suresi 31. ayeti din adamlarına teslim olanların onları İlah edindiği haber verilmiştir. Onlar kıyamet günü ise pişman olacaktır, Cehennemde olanlar Derler ki Ve diyecekler ki: “Ey Rabbimiz! ’Sadat’ımıza (bazı tarikat ve maneviyat rehberlerimize ve hoca efendilerimize) ve ’Kübera’mıza (devlet, siyaset ve servet büyüklerimize aldanıp haksız ve ahlâksız işlerine) itaat ettik. (Bu iki sınıfın vaazlarına ve va’adlerine inanıp peşlerinden gittik. Onlar ise bizim iyi niyetimizi ve teslimiyetimizi istismar edip, bizleri kâfir ve zalim sistemlere peşkeş çektiler.) Böylece onlar bizi Hakk yoldan saptırmışlardı.”

Rabbimiz, onları iki kat azaplandır ve onlara, pek büyük bir lanetle lanet et. Ahzab Suresi 67 ve 68

Kıyamet kopmadan önce cennete veya cehenneme gideceğini zannediyor

Kaynak: ismailağa kabir inancı kıyamet inancı Muridin sayfa 97-98 Yasin yayınları

bir insan ölse arkasından 70000 kelime-i tevhit okunup ruhuna bağışlanırsa cehennemde bile olsa Tevhidin hürmetine çıkardılar.

Mahmut Efendi ölünce cennete veya cehenneme gidildiğini zannediyor, halbuki ahiret hayatı kıyametin kopmasından sonra başlayacak ve ameller tartıldıktan sonra insanların Nereye gideceği belli olacaktır.

Araf Suresi 8. Ayet:  o gün amellerin tartılması haktır, kimlerin sevabı ağır gelirse işte onlar kurtuluşa erenlerdir.

Ebu Hanife Vahiy mi Aldı?

Ebu Hanife Vahiy mi Aldı?

Sohbetler: cilt 6 sayfa 124

Mahmut Efendi kendi mezhebine övmek için yazdığı bu satırlar oldukça tehlikeli. İmam Azam (Ebu Hanife) Hac etmiştik bir defasında Beytullah’ın içine girdi ve İki rekat namaz kıldı 1. rekatta Kur’an’ın yarısını ikinci rekatta Diğer yarısını okudu, namazdan sonra ellerini açarak “Yarabbi” Numan kulun sana hakkıyla ibadet edemedi ama seni hakkıyla bildi. Sen hakkıyla bileşenin hürmetine sana hakkıyla ibadet edemeyişini  bağışla diyerek dua etti, sonra hafiften bir nida duyuldu. Numan kulumuz bizi hakkıyla bildi ve hakkıyla ibadet etti. Onu ve kıyamete kadar onun mezhebinde çalışanlara affettim.

Mahmut efendiye göre Ebu Hanife vahiy alarak hem kendisinin, hem de kendisine uyanların cennetlik olduğunu öğrenmiştir.

Ebu Hanife’nin Allah’ın sözlerini işittiğini nereden çıkardı, bu bilgiyi Mahmut Efendi nereden öğrendi, Ebu Hanife böyle bir olay yaşadığında kendisi anlattı mı? Hayır! İşte bu gibi sorular, Mahmut Efendi’nin kendime mezhebini öğrenmek için hikaye uydurduğunu ortaya koymaktadır.

Mahmut Efendi insanların kendi elleriyle seçerek aşırı yücelttiği İslami bilgisi olmayan sıradan birisidir. Allah dostu olduğu iddiası onu sevenlerin zannıdır, bu kadar örnek gösteriyor ki Allah dostu olması bir yana Kuran’dan bile haberi yoktur.

Bugün dünyanın neresinde tasavvuf varsa orada siyasetçilere yönetimlere kuklalık vardır.

Bugün dünyanın neresinde Tevhit varsa orada da sıkıntı vardır Meşakkat vardır.

Buna örnek olarak

mahmut efendi ismailağa cenaze

Bu resim ‘de olan ya Hüseyin ne anlama geldiğini sanırım islami bilgisi olanlar bilir? Yardım isteme.. Bu şirk değil mi? Genelde tarikatçılarda bu meşhurdur.. Ölen şeyhlerin üzerine örtülür bu..

Taliban ismailağa ziyaret

Taliban ile ziyaretler oluyor bana göre bu çok büyük bir hata Taliban’da tarikatçı, çoğu bilmez hangi tarikat olduğunu onu da söylemiş olalım.. Taliban Deobandi tarikatındandır.. Bu tarikatı araştırarsanız nasıl bir tarikat olduğunu çok iyi anlarsınız. Bu Türkiye’de çok fazla anlatılmaz, fakat bu tarikatın ne kadar kirli bir zihniyet olduğunu bir örneğini verelim 11 eylül saldırıları.. İşid gibi.. İsmailağa cemaati veya tarikatı Taliban’ı destekler, görüşürler. Onların çoğu islami bir devlet yolunda ilerlediklerini bildiriler..

eee… madem öyle Madem Hicret farz buyurun, Tarikatçı taliban ile madem işli dışlısınız.. Hicret farz değil mi?

ben demiyorum Allah c.c diyor..

Nisa 97. ayet: Melekler, (cihad görevini ve dini gayretini terk etmekle) kendi nefislerine zulmedenlerin hayatına son verecekleri zaman derler ki: “Nerede (ne halde ve hangi meşguliyette) idiniz? (Niye cihadı terk ettiniz?)” Onlar ise: “Biz, yeryüzünde (aciz, fakir ve çaresiz kimselerdik, bu yüzden dini gayret gösteremedik, ibadet ve hizmet edemedik, çünkü) zayıf bırakılmışlar (müstaz’aflar) idik” derler. (Melekler de:) “Hicret etmeniz (haklı ve hayırlı kesimlerin yanına geçmeniz) için Allah’ın Arz’ı geniş değil miydi?” derler. İşte onların (Hakk yolunda gayret ve mesuliyetten kaytaranların) barınma yeri cehennemdir. O ne (zorlu bir dönüş mekânı ve ne) kötü yataktır.

Bu Deobandi tarikatına başka bir yazımda derin şekilde değineceğim..

İyi yada kötü hiç fark etmez, bundan sonraki yaşantımızda ve yok oluşumuzda ben şahsım olarak İslam ile birlikte yaşamak gerektiğini anlatmaya devam edeceğim.

Kıymetli Müslümanlar, ehli tarikat veya ehli tasavvuf vb yönler İslami açıdan asla iyi bir seçenek değildir. Diyeceksiniz ki sen Kuran’a karşısın, emin olun çoğunuzdan daha fazla Kuran okuyan kişilere yardım etmeyi Allah rızası için yapmayı kendime görev edinmişimdir, Bunu edinirken o kişilerin ne yapacaklarına değil ne öğrendiklerine bakarım, Tarikatlara ziyaret sırasında hem değerli ilmi bilgisi olanlarla konuştum hem de sohbet ettim.

Ben sofiler gibi veya şeyh denilen kişileri asla putlaştırmam. Benim için herkes beşerdir. Ne öğretir ne yapar neye yönlendirir ona bakarım.

Bu yazıdan rahatsız olanlar elbet olacaktır. Fakat bu yazılar benim değil, bizzat sizlerin okuduğu kitaplar arasındadır. Bana göre bu sözlerin anlamı budur. Rahatsız olan tarikatçıların bana ilmi olarak cevap vermesini beklerim bir hatam varsa elbet düzeltmek ahlakımdandır.

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

II. Nebukadnezar, Filistinlilerin ve Yahudi savaşının başlangıcı

HIZLI YORUM YAP