Tarikatçı Kadirov'un generali Magomed Tushayev geberdi | DÜNYA
DOLAR

32,5473$% 0.02

EURO

34,9354% 0.26

STERLİN

40,7148£% 0.31

GRAM ALTIN

2.425,98%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%-0,46

a

Tarikatçı Kadirov’un generali Magomed Tushayev geberdi

Tarikatçı Kadirov’un generali Magomed Tushayev geberdi, Kadiri tarikatına bağlı olan Rus yanlısı Radikal İslamcı Kadirov’un en sevdiği isimlerden olan generali Magomed Tushayev kahraman Ukrayna askerleri tarafından öldürüldü!

ÖLÜMÜ TARKTACI KADİROV DERİN ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİ!

Tarikatçı olan kadirov ölümü sonrası göz yaşlarına boğuldu. Kadirov ‘un çeçen gruplar tarafından dışlanmaya başlandığı bildiriliyor!

Çeçen Ulusal Muhafızları’nın 141. Motorlu Piyade Alayının Komutanı Magomed Tushayev bugün Kiev yakınlarındaki Gostomel Havalimanı’nda öldürüldüğü iddia edildi.

Haberi ilk olarak Türkiye Gazetesi muhabiri Yılmaz Bilgen açıkladı.

Yılmaz Bilgen yaptığı paylaşımda “Kadirov’un Rusya’ya destek amaçlı Ukrayna’ya gönderdiği komutanlardan Magomed Tushayev, Ukrayna ordusu tarafından öldürüldü. Tushayev 141. Mekanize Alay’ın komutanı olarak cephede savaşıyordu…”

konkret.az isimli Azerbaycan haber sitesi ise yaptığı haberde “Çeçenler Ukrayna’da kaybetti. Kaynağımıza göre, Kadirov’un generali, Çeçen Ulusal Muhafızları’nın 141. Motorlu Piyade Alayının Komutanı Magomed Tushayev öldürüldü. Bu, Putin ve Kadirov’un en seçkin birimlerinden biridir.

Vertical Telegram, “Topçularımız Çeçen sütununu yok etti ve Çeçen cesetleri Ukrayna topraklarında yatıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ukrayna’nın Avusturya Büyükelçisi Olexander Scherba ise yaptığı paylaşımda “Çeçenistanlı Rus General Magomed Tushayev Ukrayna’dan eve dönmeyecek.

Ukrayna’da ne kaybettin Magomed, ha?” dedi.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kiev’de çatışmalar şiddetlendi, kamera kayıtları yayınlandı!

HIZLI YORUM YAP