Suudi Televizyonu Erdoğan'ı biz davet etmedik dedi! | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Suudi Televizyonu Erdoğan’ı biz davet etmedik dedi!

Suudi Televizyonu Erdoğan’ı biz davet etmedik dedi! Ak Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyareti Suudi Televizyonu tarafından yorumlandı!

Erdoğan’ı biz davet etmedik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaşıkçı dosyasını Suudilere vermesinin ardından iki ülke arasında sıcak gelişmeler yaşanırken önemli bir açıklama yapıldı!

Cemal Kaşıkçı davasının kapanarak Suudi Arabistan’a devredilmesi sonrasında gerçekleşen ziyaret ile ilgili Suudi Arabistan devlet televizyonundan çarpıcı bir iddia geldi. Akıllara Cidde’de Erdoğan’ın Prens Selman’a sarıldığı karelerle kazınan ziyaret ile ilgili iddiayı Suudi Arabistan’ın resmi televizyonu Al-İkhbariya öne sürdü.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara, Suudi Arabistan’ın daveti üzerine ziyaretin gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Fakat Suudi Arabistan’ın resmi medya kuruluşu Al-İkhbariya, ziyaretin Erdoğan’ın isteği üzerine gerçekleştiğini aktardı.

Haberde, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret etmek isteğini gerçekleştirmek için Cidde’ye gitti” denildi.

2017’den beri ilk kez gerçekleşen ziyaret ile ilgili olarak, “Erdoğan tekrar tekrar Krallık’ı ziyaret etmek istediğini dile getirdikten sonra bu amacına 5 yıl sonra ulaştı. Suudi liderlerle diyaloğun önemi göz önünde bulundurulursa, Erdoğan’ın bu ziyarete Arap dünyasındaki ülkelerle ilişkileri yeniden sağlamak için ihtiyacı vardı” denildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce resmi Twitter hesabından “Hâdimü’l Haremeyn’in daveti üzerine Suudi Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirdik” demişti.

Kaynak: Halktv

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Alexa.com kapanıyor mu?

HIZLI YORUM YAP