Sultan Abdülhamit Ege'de adaları nasıl verdi? Mevlüt Çavuşoğlu tarihi hata yaptı! | DÜNYA
DOLAR

32,3720$% 0.15

EURO

34,9739% -0.3

STERLİN

40,9565£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,09%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Sultan Abdülhamit Ege’de adaları nasıl verdi? Mevlüt Çavuşoğlu tarihi hata yaptı!

Sultan Abdülhamit Ege’de adaları nasıl verdi? Mevlüt Çavuşoğlu tarihi hata yaptı!

Dış işleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir programda egede ve Akdeniz olan adaları verenlerle ilgili bir açıklama yaptı; Meis’i İtalyanlara vermişiz, onlar da Yunanistan’a vermiş. Yanı başımızda, vermişiz… Geçmişteki anlaşmaları büyük başarı öyküsü diye ders kitaplarında ilkokulda anlatmaya çalıştılar bizlere ama maalesef işte görüyoruz”

Bu açıkların ardından bir çok kişi Mevlüt Çavuşoğlunu uyarmak istese de Mevlüt Çavuşoğlu durumdan habersiz eleştiri yapmaya devam etti; daha önce balyoz davasında yargılanan amiral Semih Çetin ise şu ifadeleri kullandı; Semih Çetin, “Yok Sayın Bakan Meis’i İtalyanlara 1911 Uşi Antlaşmasıyla verdik. 12 Ada ile birlikte. Lozan’da Meis yok elimizde. 12 Ada da yok.

Mevlüt Çavuşoğlu bu konuşmasının ardından yüzlerce Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Atatürk’e hakaret ederken, adaların Sultan Abdülhamit han tarafından verildiğini öğrenenler şok yaşadı. Çavuşoğlu lozan anlaşmasını eleştirmek isterken tarihi hata yapması ise akıllara durgunluk verdi. Birçok farklı parti mensubu ise Çavuşoğlu için okutan hoca kimdi diye sordu.

AKParti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Egede olan adaları Abdülhamid verdi

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan : Hesap sormaya devam edeceğiz

HIZLI YORUM YAP