Salda Gölü'nün son hali! Bataklığa döndü! | DÜNYA
DOLAR

32,5696$% 0.05

EURO

34,8985% 0.06

STERLİN

40,5888£% 0.14

GRAM ALTIN

2.434,00%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.086,00%0,19

a

Salda Gölü’nün son hali! Bataklığa döndü! Ak partili çevre ve şehircilik iklim bakanlığının çalışması ile bölgeye yapılacak olan konaklama oturma alanlarının projesi ile birlikte yapılmaya başlayan Salda gölünün son hali yürekleri sızlattı.

SALDA GÖLÜ BATAKLIĞA DÖNDÜ!

Gölün son halinin bataklığa dönmesi ile birlikte, Ak Parti, MHP, BBP tepkilerin hedefi haline döndü, Bakanlık ise açıklama henüz yapmadı!

NASA AYAKKABI İLE DAHİ GİRİLMESİN DEDMİŞTİ!

NASA salda gölü için önemli bir ayrıntıyı vermiş ve uzayda olan yapısallara benzeyen görüntüsü v incelenmesi gerektiğini belirtmiş ve koruma altına alınmasını bildirmişti.

Burdur’da  “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen ve NASA’nın “Ayakkabıyla bile girilmemeli” dediği Salda Gölü adeta yok oluyor.

Millet Bahçesi inşaatıyla tepki çeken ve tahrip edilen Salda Gölü’nde geçen yıllardaki kuraklık sebebiyle oluşan su seviyesindeki çekilme devam ediyor. Kuruyan alanlar ise adeta bataklığa döndü.

Salda Gölü Koruma Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Salda Gölü özellikle son 3 yılda hızla çekildi. Bu kış çok kar yağmasına rağmen su seviyesi yükselmedi. Su çekilen bazı yerler dağdan sular gelmesiyle bataklık görünümünü kazanmış. Kuyu sondajları, gölün etrafındaki sulama göletleri ve kuraklık suların azalmasına neden oluyor” açıklamasında bulundu.

Sözcü’nün haberine göre derneğin başkanı Gazi Osman Şakar, şöyle konuştu:
“Kış aylarında da gelmiştim gölün kenarına. O seviye ye göre bir metre kadar çekilme var. Çok abartılacak bir çekilme olmasa da bir çekilme var. Daha önceki çekilmeler 25 ila 50 metreydi. Şu an öyle değil. Bir metre kadar var. Yükseklik te 15 santim sanırım. Kuraklık sebebiyle gölün çekildiği yerler, geçen yıl kuruydu.


Şimdi bataklık görünümünü almış. Suyun tek başına çekilmesi sadece kuraklıktan değil, yer altı sularının da çekilmesinden kaynaklanıyor. Bu yıl yağış çok güzeldi. İki aya yakın kar oldu dağda. Burada da 55 santimi buldu. Fakat yine de su çekilmesi var. Bu yağan kar yeraltı sularını anca besleyebilir. Gölde bir yükselme yok.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’nin eski korgenerali Türkiye’yi gösterdi! ABD Rusya’nın etkisi ile çark etti !

HIZLI YORUM YAP