Rusya'nın sözcüsü Peskov: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırım açıklaması ikili ilişkilerimizi etkilemez | DÜNYA
DOLAR

32,5101$% 0.3

EURO

34,5853% 0.22

STERLİN

40,4673£% 0.24

GRAM ALTIN

2.495,51%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.270,00%1,28

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Rusya’nın sözcüsü Peskov: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım açıklaması ikili ilişkilerimizi etkilemez

Rusya’nın sözcüsü Peskov: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırım açıklaması ikili ilişkilerimizi etkilemez

Kremlin Sözcüsü Peskov, Başkan Erdoğan’ın Kırım’ın Rusya tarafından işgal etmesine yönelik olarak yaptığı açıklamaların, Rusya ile Türkiye arasında oluşan ilişkileri etkilemediğini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edildiğine yönelik konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın Kırım hakkındaki görüşleri 2 ülke arasındaki işbirliği etkilemiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Ukrayna‘nın başkenti Kiev’de düzenlenen Kırım Platformu Liderler Zirvesi’nde yaptığı konuşmanın ardından Rusya’dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü işaret ederek, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin meşru olmadığına yönelik sözlerine dair açıklamalarda bulunan Peskov, Erdoğan’ın bu düşüncelerinin Rusya’nın çıkarları doğrultusunda 2 ülke arasındaki ilişkileri etkilemediğini söyledi.

“İŞBİRLİĞİNİ DERİNLEŞTİRMEK İÇİN ÇOK İYİ BİR POTANSİYELE SAHİBİZ”

Özellikle İstanbul’da imzalanan tahıl anlaşması gibi konularda Türkiye’nin çabalarını takdir ettiklerini de ifade eden Peskov, “Tahıl meselesinde olduğu gibi, Türkiye’nin zor durumların aşılmasındaki çabalarını çok takdir ediyoruz. Dolayısıyla bizim çıkarımıza olan hususlarda konuştuk ve konuşmaya devam edeceğiz. İşbirliğini derinleştirmek için çok iyi bir potansiyele sahibiz” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN SÖYLEDİĞİ ŞEY İMKANSIZ”

Peskov, “Ankara, en başından beri bu konuda bizimle farklı görüşte olduğunu söyledi ancak Kırım, Rusya Federasyonu’nun bir parçası. Bu nedenle Erdoğan’ın söylediği şey imkansız” ifadelerini kullandı. https://i11.haber7.net/sondakika/desktopHeadlineFirst.html?date=31-07-3

KAYNAK: İHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Yunanistan’a sert bir tepki daha! Maşa olduğunuzu biliyoruz!

HIZLI YORUM YAP