Rusya'dan son dakika Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye hadsiz iftira | DÜNYA
DOLAR

32,5957$% 0.35

EURO

34,8329% 0.08

STERLİN

40,7449£% -0.02

GRAM ALTIN

2.512,59%1,16

ÇEYREK ALTIN

4.297,00%1,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Rusya’dan son dakika Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs’tan Türkiye’ye hadsiz iftira

Rusya’dan son dakika Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs’tan Türkiye’ye hadsiz iftira

Rusya’dan son dakika Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs’tan Türkiye’ye hadsiz iftira

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın Türkiye ve diğer bölge ülkeleri ile olan özel ilişkilerini, bir diyalog köprüsü kurmak için kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Güney Kıbrıs’a ziyaretinde yaptığı ikili görüşmeler sonrası ortak basın toplantısında da konuşan Lavrov, “Doğu Akdeniz’de gerginliği tırmandırmak kabul edilemez” dedi. Rum bakan da konu ile alakalı küstah bir değerlendirmede bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette ikili görüşmelere geçilmeden önce önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİ

Lavrov ziyaretinde, Rum Kesimi lideri Nicos Anastasiades ve Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Lavrov, Rum lider Anastasiades ile baş başa görüştü.Lavrov, Rum lider Anastasiades ile baş başa görüştü.

GÖRÜŞMELER ÖNCESİ AÇIKLAMA

Lavrov, Moskova’nın Türkiye ve diğer bölge ülkeleri ile olan özel ilişkilerini, bir diyalog köprüsü kurmak için kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Lavrov ayrıca, ABD’nin “yanımızda olmayanlar bize karşıdır” ilkesini pekiştirmek için, Doğu Akdeniz’deki ülkeleri birbirlerine karşı kışkırtma girişimlerinden endişe duyduklarını belirtti.

Ortak basın toplantısında bir kare

İKİLİ GÖRÜŞMELERDEN SONRA ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Lavrov ve Rum mevkidaşı, yaptıkları görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Rum bakan, Suriye ve Libya’daki krizlerin çözümüne dair görüş alışverişinde bulunduklarını söylerken, Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ise, Kıbrıs sorununun çözümü için her zaman çalışacaklarını belirterek, “Kıbrıs’ın egemenliği uluslararası kararlara uygun olarak güvence altına alınmalıdır” dedi.

Lavrov, Doğu Akdeniz için verdiği mesajda, “Gerginliği tırmandırmak kabul edilemez. Gerilimi arttıran adımlardan kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan Doğu Akdeniz açıklaması! Güney Kıbrıs ve Türkiye’ye ilginç teklif

DÜNÜN ARDINDAN BUGÜN DE “ARABULUCULUK” TEKLİFİNDE BULUNDU

Rus bakan, Anastasiades ile yaptığı görüşmede ise, Türkiye ile aralarında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını söyledi. Lavrov, “Türkiye ile ilişkilerinizde endişeli olabilirsiniz fakat biz diyaloğu ve pragmatik olarak tarafların ortak çıkarlarını öne çıkarmayı ve bu doğrultuda uluslararası kanunları gözeterek kararlar alınmasında arabulucu olmaya hazırız” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Afganistan’da yerli otomobil üretildi fiyat 2500 dolar!

HIZLI YORUM YAP