Rusya'dan önemli Türkiye ve Libya açıklaması | DÜNYA
DOLAR

32,5706$% 0.08

EURO

35,0051% 0.47

STERLİN

40,6567£% 0.2

GRAM ALTIN

2.429,30%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.063,00%0,22

a

Rusya’dan önemli Türkiye ve Libya açıklaması

Rusya’dan önemli Türkiye ve Libya açıklaması

Geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmelerde bulunmuştur.Görüşme kapsamında Kovid-19, turizm ve bölgesel konular ele alınmıştı. Bugün Reuters’ın Rus Dışişleri’nden geçtiği bilgiye göre; Lavrov ile Çavuşoğlu, Libya’da askeri faaliyetlerin durdurulması ve BM himayesindeki siyasi sürecin yeniden başlatılması konusunda ortak fikir beyan ettiklerini duyurdu.

Geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Rus mevkidaşı Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı. Bu kapsam da Bakanlıktan yapılan yazılı duyuruda, “Sayın Bakanımız, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmüştür” denildi. Bu görüşmede kovid-19 salgını, turizm ve bölgesel konuların ele alındığı papor edildi.

 

İngiliz haber ajansı Reuters’ın haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında aktardığı ; Lavrov ve Çavuşoğlu’nun Libya’daki askeri kriz’in BM Güvenlik Konseyi kararıyla onaylanan Berlin Konferansı kararları kapsamında çözülmesi amacıyla askeri faaliyetlerin durdurulmasının ve Libyalı tüm tarafların kesin katılımıyla BM gözleminde siyasi zeminin yeniden başlatılmasının öneminin altını çizdiğini belirtti.

 

Suriye’deki olayları  da ele alan Lavrov ve Çavuşoğlu, BM Güvenlik Konseyi’nin hükümleri doğrultusunda uluslararası toplumun da desteğiyle Suriye krizine kapsayıcı bir çözüm bulunması amacıyla işbirliğini tahkim etmek niyetlerini dile getirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Karantinada Evde Oynanacak 3 Telefon ve Bilgisayar Oyunu

HIZLI YORUM YAP