Rusya'dan flaş Libya kararı ! | DÜNYA
DOLAR

32,5102$% 0.18

EURO

34,7514% 0.04

STERLİN

40,5924£% 0.2

GRAM ALTIN

2.485,14%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.249,00%0,32

a

Rusya’dan flaş Libya kararı !

Rusya’dan dengeleri değiştiren Libya kararı alındı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Libya’daki büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini duyurdu. Lavrov, ülkede ateşkes yapılması çağrısında da bulundu.

 

Libya’dan gelen son dakika haberi dünya gündeminin akışını değiştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Moskova’da gayri meşru lider  darbeci Hafter’i destekleyen Tobruk Meclisi’nin Başkanı Akile Salih ile bir topalndı yaptı.

ELÇİLİĞİ YENİDEN AÇMA KARARI ALINDI

İkili görüşmesinin hemen ardından   basın toplantısı düzenledi. Lavrov, ülkesinin Libya’da bulunan büyükelçiliğini yeniden açmaya karar verdiğini söyledi, ülkede ateşkes yapılması çağrısında da bulundu. Rus Bakan, Sisi ve Hafrer’in daha önce açıkladığı Kahire Bildirisine de destek vererek, “Kahire Bildirisi, Libya siyasi diyaloğu için bir platform sağlayabilir” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK ELÇİLİĞE ATANAN İSİM BELLİ OLDU

Lavrov, büyükelçiliğe Camşed Boltayev’in atadıklarını söyledi. Lavrov, Boltayev’in şuan için  Tunus’ta bulunacağını fakat Rusya’yı Libya’nın her bölgesinde temsil edeceğini söyledi.

“LİBYA KRİZİNE ASKERİ BİR ÇÖZÜM YOK”

Rusya’yı “çatışmayı durdurmak için kabul edilebilir bir araç” olarakgören Akile Salih ise, “Libya krizine askeri bir çözüm yok” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya Libya çıkışı !

HIZLI YORUM YAP