Rusya'da "dostane olmayan" ülkeler listesi onaylandı, Liste'de hangi ülkeler var? | DÜNYA
DOLAR

32,5798$% 0.02

EURO

34,9546% 0.11

STERLİN

40,6583£% 0.21

GRAM ALTIN

2.429,97%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.081,00%0,10

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Rusya’da “dostane olmayan” ülkeler listesi onaylandı, Liste’de hangi ülkeler var?

Rusya’da “dostane olmayan” ülkeler listesi onaylandı, Liste’de hangi ülkeler var?

Rusya’da “dostane olmayan” ülkeler listesi onaylandı, Liste’de hangi ülkeler var?

MOSKOVA, 7 Mart /TASS/. Rusya Federasyonu Hükümeti Pazartesi günü Rusya’ya, şirketlerine ve vatandaşlarına karşı düşmanca eylemlerde bulunan yabancı ülke ve bölgelerin listesini onayladı.

Liste Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada, AB ülkeleri, Birleşik Krallık (Jersey, Anguilla, Britanya Virjin Adaları, Cebelitarık dahil), Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya ve ayrıca Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan (Çin’in bir bölgesi olarak kabul edildi, ancak 1949’dan beri kendi yönetimi tarafından yönetildi).

Listede adı geçen ülke ve bölgeler, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna’da özel bir askeri operasyon başlatmasının ardından Rusya’ya yönelik yaptırımları uyguladı veya bu yaptırımlara katıldı.

Hükümet, bu kararnameye göre, Rus vatandaşları ve şirketlerinin, devletin kendisinin, bölgelerinin ve dost olmayan ülkeler listesinden yabancı alacaklılara döviz yükümlülüğü olan belediyelerin bunları ruble olarak ödeyebileceğini kaydetti. Yeni geçici prosedür, ayda 10 milyon rubleyi (veya döviz cinsinden benzer bir tutarı) aşan ödemeler için geçerlidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Harekete geçeriz

HIZLI YORUM YAP