RUSYA - UKRAYNA SAVAŞI BİR DÜNYA SORUNUDUR | DÜNYA
DOLAR

32,5137$% -0.09

EURO

34,9500% 0.29

STERLİN

40,7854£% 0.46

GRAM ALTIN

2.431,44%0,35

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,58

a

RUSYA – UKRAYNA SAVAŞI BİR DÜNYA SORUNUDUR

 

A Haber Ajansı’nın Baş yazarı Gazeteci Ferhat Aydoğan Rusya ve Ukrayna arasındaki büyük gerilim haline gelen savaşı anlattı.Aydoğan kaleme aldığı yazısında şu sözlere yer verdi ;

Dünya’nın gündemini sarsan Rusya – Ukranya savaşının bugün 8. Günü ve bölgesel sorun olmaktan çıkan işgal, 3. Dünya savaşı sürecine doğru yol alıyor. Rusya şuanda küresel güç boşluğundan yararlanarak hamlelerini gerçekleştiriyor. Rusya’nın kontrölünde yeniden bir dünya politikasını sürdürmek istiyor.

Rusya Ukrayna halkının şerefli direnişi ve TB2’lerin büyük başarısı ile savunma gerçekleştirmiştir. Dün Suriye’den kaçan Erkekler bugün Türkiye’de denize girerken Ukrayna halkı kadınları ile savaşın tam ortasında çatışarak şereflerini koruyorlar ve buda bir başka ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer mesele ise Rusya’nın Ukrayna içerisinde olan askerlere , politikacılara ,vatandaşa sms atarak yani mesaj yöntemi ile kitleleri korkutup sindirmeye çalışsada başarılı olamamıştır . Ukrayna’nın dünya ile olan ilişkisini kesebilmek için interneti kapatan Rusya Elon Musk’a yenilmiş ve gökyüzünden bedava internet Ukrayna halkına verilmiştir. Siber savaş tam anlamı ile başlamasada ufak ufak ayak seslerini duyuluyor . Rusya siber dünya da Türkiye’ye dezenformasyon yerine şirin gözükmeye çalışarak halkın Rusya’ya olan öfkesini minimize etmeye çalışarak ‘’ adanalı rapçinin’’ şarkısını paylaşıma sokuyor ve tüm fenomen hesaplardan paylaşıyor .

ABD’den sonra en büyük savunma sanayine yatırım yapan ülke Rusya. ABD ile Rusya anlaşamaz ise nükleer bir savaş kaçınılmaz gibi duruyor. Türkiye hem jeopolitik hemde savunma sanayisinde Ukrayna ile yoğun şekilde çalışmalar yürütüyor. Dünya’yı kasıp kavuran adete kelimenin tam anlamıyla düşman patlatan TB2’lerin motorlarını üretiyoruz. Bunun yanı sıra Cihat Yağcı paşanın ‘da altını çizerek söylediği yeni MİLGEN siparişi alınmış , milyarlarca dolar yatırıma Rusya tarafından çökülmek istenmektedir. Bu savaş bize bambaşka sonuçlar da çıkarabilir çünkü son dönemlerin en iyi çıkışı ile değerli bir marka haline gelen Türkiye, savunma sanayinde beklenenin üstü pontansyel göstermiş bu da bazı çevrelerde rahatsızlığa sebep olumuştur. Yani Rusyanın kılıcı çift taraflı kesmeye başlamıştır. Hem Avrupa , Hem ABD , hemde Türkiye’ye yani kısaca dünya’nın sorunu haline gelmiştir. Allah devlet büyüklerimizin yardımcısı olsun..

🇹🇷 Kuzgun 🦅

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İşgalci Lider Putin, İsrail Başbakanı Bennett ve Hindistan Başbakanı Modi ile görüşme gerçekleştirdi…

HIZLI YORUM YAP