Rusya doğalgazı kesmekle tehdit etti! | DÜNYA
DOLAR

32,5113$% -0.1

EURO

34,9735% 0.37

STERLİN

40,8301£% 0.6

GRAM ALTIN

2.433,04%0,42

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%-0,39

a

Rusya doğalgazı kesmekle tehdit etti!

Ukrayna’ya karşı savaşın başlamasından sonra Rusya , Baltık Denizi’ndeki Kuzey Akım 1 boru hattından gaz dağıtımını ilk kez açıkça durdurmakla tehdit etti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Nowak, “Adil bir karar verme ve gazın bugün maksimum yüzde 100 kapasiteye sahip olan Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden geçişine ambargo koyma hakkımız var” dedi. 50) Pazartesi gecesi devlet televizyonunda yayınlanan bir konuşmada.

Bu, Rus hükümetinin tartışmalı Nord Stream 2 boru hattını durdurmak için tehdidi kısasa kısas olarak gördüğü anlamına geliyor .

Başbakan Yardımcısı Nowak şöyle devam etti: “Ancak bu kararı henüz vermiyoruz. Bundan kimse kazanamaz.” Ancak Rusya şimdi Avrupalı ​​politikacılar ve onların suçlamaları tarafından bu yöne itildiğini görüyor.

Federal hükümet, Rus askerlerinin Kremlin tiranı Vladimir Putin’in (69) emriyle Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Nord Stream 2’yi askıya almıştı.

Ancak gerçek şu ki, Nord Stream 1’e ek olarak, Rus gazı hala Yamal boru hattı üzerinden Almanya’ya akıyor.

Rusya’nın yöneticileri, gaz dondurma tehdidiyle hassas bir bölgede Almanya’yı vurduklarını çok iyi biliyorlar. Birkaç saat önce Şansölye Olaf Scholz (63, SPD), şu anda Rus enerji kaynaklarının ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştı.

Scholz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Şu anda Avrupa’nın ısı üretimi, mobilite, güç kaynağı ve sanayi için enerji arzını güvence altına almanın başka bir yolu yok” dedi. Bu nedenle enerji arzı “genel çıkar hizmetleri ve vatandaşlarımızın günlük yaşamı için hayati önem taşımaktadır”.

Scholz, Avrupa’nın Rusya’dan gelen enerji tedarikini “kasıtlı olarak” yaptırımlardan muaf tuttuğunu açıkladı. “Tüm adımlarımız, Rusya’yı sert bir şekilde vuracak ve uzun vadede sürdürülebilir olacak şekilde tasarlandı.”

Bu arada İtalya daha agresif bir şekilde ilerledi: Çevre Bakanı Roberto Cingolani (60), İtalyan televizyonunda yaptığı açıklamada, yıl ortasına kadar ülkesinin Rusya’dan yapılan mevcut gaz ithalatının yarısını başka kaynaklarla değiştirmek istediğini söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rusya’dan son dakika haberleri geldi ateşkes kararı… 5 eyalette ilan edildi

HIZLI YORUM YAP