Rusya Avrupa'ya resti çekti... Hattı tamamen kesti! Gaz akışı durdu | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Rusya Avrupa’ya resti çekti… Hattı tamamen kesti! Gaz akışı durdu

Rusya Avrupa’ya resti çekti… Hattı tamamen kesti! Gaz akışı durdu

Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığım ambargonun ve savaş naralarının ardından, Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım 1 boru hattındaki arıza onarılana kadar Avrupa’ya gaz akışının tamamen durduğunu dünya kamuoyuna duyurdu…

Rusya, Avrupa’ya en çok gaz gönderilen hattı tamamen kesti. Rus petrol şirketi Gazprom, 3 gün boyunca kapalı olacağı duyurulan Kuzey Akım 1 boru hattında tespit edilen arıza nedeniyle gaz akışının süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı.

‘SIZINTI TESPİT EDİLDİ’

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, yağ sızıntısı nedeniyle türbinlerin bakımlarının ancak Kanada’daki fabrikada mümkün olduğunu söyleyerek, “Bugün Siemens’in gaz kompresör ünitelerinin bakımlarını gerçekleştirme fırsatı neredeyse hiç yok. Bu sorun ancak Kanada’daki fabrikada çözülebilir” dedi.

Öte yandan Gazprom tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise, Avrupa’ya gaz akışının tamamen durdurulduğu ve gaz akışının ancak bakım ve onarım çalışmalarının ardından gerçekleşebileceği belirtildi. Gazprom, bu sürenin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise tarih vermedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD merkezli Foreign Affairs’ten Bayraktar TB2 analizi: Savaşın beklenmedik kahramanı

HIZLI YORUM YAP