Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sıcak para arayışı! | DÜNYA
DOLAR

32,3720$% 0.15

EURO

34,9739% -0.3

STERLİN

40,9565£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,09%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sıcak para arayışı!

Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sıcak para arayışı!

Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sıcak para arayışı! Suudi Arabistan basının’ da Ak parti genel başkanı ve cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili olarak çarpıcı haberlere yer verdi!

ERDOĞAN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİNİN NEDENİ

Ak parti genel başkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Sıfatı ile gittiği Suudi Arabistan ziyaretinin asıl sebebinin ise Para arayışı olduğu belirtiliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan’a verilmesi sonrası yakınlıkları basına yansımıştı!

Suudi prens için katil söylemleri ise artık geride kaldı! iki grup arasında olan yakınlık artık ilerleyen zamanlarda daha net şekilde devam edeceği kulislerde konuşuluyor.

 

Politika Servisi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017’den bu yana ilk kez Suudi Arabistan’a ziyarette bulunması, ülke basınında da gündem oldu. Ziyaret, Şarkul Avsat’ta, “Suudi Arabistan ve Türkiye için yeni bir ortaklık dönemi” başlığı ile duyuruldu.

Erdoğan’ın ziyaretinin amacının ekonomik buhran nedeniyle sıcak para arayışı olduğu Suudi Arabistan basınının da analizlerinde yer aldı. Bu kapsamda Erdoğan’ın ziyaretinin öncesinde Suudi Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ticaret ve yatırımla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatıldı.

Arab News’te yer alan habere göre ise Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud, Erdoğan’ın ziyaretini memnuniyetle karşıladı. Haberde yer alan analizde, “Erdoğan, TL’deki erime ve yüksek enflasyonla boğuşan ekonominin getirdiği iç karışıklıkla karşı karşıya kaldığı için Suudi Arabistan ve bölge ülkelerle olan ilişkilerini düzeltmeye çalışıyor” denildi.

Görüşmenin 2018’de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda katledilen Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesinden sonra gerçekleşmesi dikkat çekiciydi. Daha önce Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a yüklenen Erdoğan’ın, bu konuyu gündeme getirmemesi ve Selman ile sıcak görüntü vermesi göze çarptı.

İŞTE SEN BUSUN!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret nedeniyle Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Gezi Davası kapsamında verilen cezalara atıf yapan CHP Lideri, şöyle dedi: “Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile.”

KAŞIKÇI’YI ÇABUK UNUTTU

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018’de İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesinin ardından sert sözlerle Veliaht Prens Selman’a yüklenmişti. Kısa bir süre önce Kaşıkçı cinayeti ile ilgili açılan dava Suudi Arabistan’a devredildi. Erdoğan, geçmişteki açıklamalarının aksine, Arabistan ziyaretinde Kaşıkçı ile ilgili açıklama yapmadı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsrail Başbakanı Naftali Bennett’e ikinci defa mermili tehdit mektup gönderildi

HIZLI YORUM YAP