Radikal İslamcı Terörist Taliban'ın ele geçirdiği Kabil'de şiddetli patlama! | DÜNYA
DOLAR

32,3254$% 0.23

EURO

35,1152% -0.05

STERLİN

41,0897£% 0.16

GRAM ALTIN

2.300,23%1,01

ÇEYREK ALTIN

3.958,00%-0,22

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Radikal İslamcı Terörist Taliban’ın ele geçirdiği Kabil’de şiddetli patlama!

Radikal İslamcı Terörist Taliban’ın ele geçirdiği Kabil’de şiddetli patlama!

Radikal İslamcı Terörist Taliban’ın ele geçirdiği Kabil’de şiddetli patlama! Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan ve bir çok insanın ülkesini terk etmesine sebep olan silahlı terör örgütünün ele geçirdiği Afganistan’da çatışmalar ve patlamalar bitmiyor.

Afganistan’ın başkenti Kabil’in Vezir Ekber Han bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. En az 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 34 kişinin yaralandığı belirtildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de askeri hastaneye düzenlenen saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybederken 34 kişi yaralandı. Taliban’ın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Qari Saeed Khosty ülkenin en büyük askeri hastanesi olan 400 yataklı Sardar Mohammad Daud Khan hastanesinin girişinde iki patlama olduğunu ve bölgeye güvenlik güçlerinin sevkedildiğini açıkladı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Adının açıklanmasını istemeyen cihatçı Taliban’ın güvenlik yetkilisi en az 15 kişinin hayatını kaybettiğini 34 kişinin de yaralandığını söyledi.

İTALYAN YARDIM KURULUŞU AÇIKLAMA YAPTI

Bölgeye 3 km mesafede bir hastanesi bulunan İtalyan yardım kuruluşu Emergency, 9 yaralının hastaneye getirildiğini açıkladı.

Bölge sakinlerinin paylaştığı görüntülerde patlama gerçekleşen bölgeden duman yükseldiği görüldü.

Askeri hastanede çalışan ve saldırıdan kurtulmayı başaran bir sağlık çalışanı büyük bir patlama sesi duyduğunu bunu birkaç dakika süren silah seslerinin takip ettiğini ve 10 dakika kadar sonra ise ikinci patlama sesinin duyulduğunu söyledi.

Sağlık çalışanı seslerin hastane içerisinden geldiğinden emin olmadığını söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya Lideri Joe Biden: Şu anda dünya tarihinde bir dönüm noktasındayız

HIZLI YORUM YAP