Quebec, aşısız sakinlere sağlık vergisi uygulayacak | DÜNYA
DOLAR

32,5549$% 0.16

EURO

34,9338% -0.22

STERLİN

40,8411£% -0.11

GRAM ALTIN

2.437,67%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

a

Quebec, aşısız sakinlere sağlık vergisi uygulayacak

Kanada’nın Quebec eyaleti, COVID-19’a karşı aşılanmamış kişilere yeni bir “sağlık katkısı” vergisi uygulayacağını duyurdu.

Agence France-Presse’ye göre Quebec Başbakanı Francois Legault Salı günü yaptığı açıklamada, “Tüm Quebecois’ler için mali bir yük oldukları için aşı olmayı reddeden tüm yetişkinler için sağlık katkısı üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Kanada’nın en kalabalık ikinci eyaletinde yaşayanların sadece yüzde 10’unun aşısız olduğunu, ancak yoğun bakımdaki tüm insanların yarısını oluşturduklarını söyledi.

BBC’nin aktardığı federal verilere göre, sakinlerin yüzde 85’inden biraz fazlası 1 Ocak’a kadar en az bir doz almıştı.

Legault Salı günü toplanacak miktarın henüz belirlenmediğini, ancak bunun “önemli” olacağını kaydetti.

Legault, “Bence şu anda bu, bazı fedakarlıklar yapan nüfusun yüzde 90’ı için bir adalet meselesi” dedi. “Bence onlara bu tür bir önlem borçluyuz.” Kanada’nın en kalabalık ikinci eyaletinde yaşayanların sadece yüzde 10’u aşısız.

“Her şey düşünüldüğünde hastanelerimizi tıkayan aşılanmamış azınlıkla ilgili bu hoşnutsuzluğu hissediyorum” dedi.

AFP’ye göre, Quebec’te toplamda 2.742 COVID-19 hastası hastaneye kaldırıldı ve yaklaşık 255’i yoğun bakımda.

Legault, tıbbi nedenlerle dayak yemeyen kişilerin vergiden muaf tutulacağını söyledi.

Quebec, 30 Aralık 2021’de 22:00 sokağa çıkma yasağı ve özel toplantı yasağı da dahil olmak üzere belirli kısıtlamaların geri döndüğünü duyurdu.

Vergiyi başlatmadan önce François Legault, tıbbi muafiyeti olan hiç kimsenin para cezasını ödemek zorunda olmayacağını söyledi.

30 Aralık’ta Quebec, akşam 22.00’de sokağa çıkma yasağı ve özel toplantı yasağı da dahil olmak üzere belirli kısıtlamaların geri döndüğünü duyurdu.

Quebec’in Muhafazakar muhalefet partisinin başkanı Eric Duhaime, planlanan vergiye saldırdı ve bunun yalnızca Quebecois’i “böleceğini” söyledi.

Quebec’in Liberal partisine başkanlık eden Dominique Anglade, zorunlu aşılardan yana olmasına rağmen vergiyi “dikkat dağıtmak” olarak nitelendirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Protestoların başlangıcına dikkat! Kazakistan’daki olaylarlarda SSCB detayı

HIZLI YORUM YAP