Putin'den Yunanistan'a darbe geldi ! Teklfi Reddetti | DÜNYA
DOLAR

32,5109$% 0.02

EURO

34,9851% -0.16

STERLİN

40,8141£% -0.14

GRAM ALTIN

2.438,65%0,14

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

a

Putin’den Yunanistan’a darbe geldi ! Teklfi Reddetti

Doğu Akdeniz’de gerilimi yükselten ve silahlanmaya devam eden Avrupa’nın çocuğu  Yunanistan, 25 Mart Bağımsızlık Günü törenlerine Rusya devlet başkanını misafir olarak davet ettiği. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise davete “olumsuz” olarak yanıt verdi. Yunanistan da bu olumsu cevap hayal kırıklığı oluşturdu.

Son dakika haberleri; Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandıran ve silahlanmaya devam eden Yunanistan, 25 Mart Bağımsızlık Günü törenleri hazırlıklarına başladı.

 

Atina yönetimi, bağımsızlık törenlerine davet ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den aldığı “olumsuz” yanıt ülkede hayal kırıklığı yarattı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peshkov, yaptığı açıklamada, Putin’in, 25 Mart 2021 yılında bağımsızlığının 200’üncü yılını kutlayacak olan Yunanistan’daki askeri geçit törenine davet edilmesine rağmen, “Atina’yı ziyaret etme planı olmadığını” söyledi.

Geçmiş yıllardaki törenlerden görüntülerGeçmiş yıllardaki törenlerden görüntüler

“ATİNA, ABD SAVAŞ ARABASINA BAĞLI”

Yunan medyası Putin’in tavrını gazetelerin ön sayfasına taşıdı. Yunan medyası Putin’in tavrına ilişkin “Ama şimdi ne değişti? Rusya’da Yunanistan’ın duruşuyla ilgili hayal kırıklığı var mı? Unutmayalım ki Atina, Washington’a oldukça epey üs vermiş olan ABD savaş arabasına bağlı” ifadeleriyle değerlendirdi. Ta Nea gazetesi web sitesinde yayınladığı haberinde “Çıkarlar çok büyük. Jeopolitik olarak, Amerika ve Rusya arasında neredeyse doğrudan çatışmaya kadar gidebilir. Sadece Yunanistan ile sınırlı değiller” yorumunda bulundu.

Geçmiş yıllardaki törenlerden görüntülerGeçmiş yıllardaki törenlerden görüntüler

DAVETLİLER ARASINDA MACRON VE PRENS CHARLES DE VAR

Atina yönetiminin, 25 Mart Bağımsızlık Günü kutlamalarına ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu Galler Prensi Charles da bulunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İran’da siren sesleri yükseldi ! Vatandaşlar sığınaklara sığındı…

HIZLI YORUM YAP