Pentagon’dan Dağlık Karabağ duyurusu ! | DÜNYA
DOLAR

32,4065$% 0.17

EURO

35,3242% 0.13

STERLİN

41,6838£% 0.89

GRAM ALTIN

2.323,37%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,14

a

Pentagon’dan Dağlık Karabağ duyurusu !

Pentagon’dan Dağlık Karabağ duyurusu !

 

Pentagon Amerika Bileşik Devletleri Savunma Bakanlığı , Azerbaycan ve Ermenistan’a askeri desteği hiç bir koşulda ve şartta iki ülke arasındaki çatışmalarla ilişkili bir durum olmayacak şekilde yapılandırdıklarını duyurdu.

 

AA’ya açıklamada bulunan Pentagon Sözcüsü Yarbay Thomas Campbell, “Hem Azerbaycan hem de Ermenistan’a verdiğimiz tüm yardımı iki ülke arasındaki çatışmalarla ilişkilendirilmeyecek şekilde dikkatlice yapılandırdık.” ifadesini kullandı.

 

Yaşana bu olayın oldukça değişken bir durumda  olduğunu ve Pentagon’un olayları yakınen takip ettiğini belirten Campbell, “Şiddeti kınıyor ve hayatını kaybedenlerin ve yaralananların ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz.” dedi.

ÇATIŞMALARI DURDURMA ÇAĞRISI

 

Sözcü Campbell, ayrıca ABD’nin iki tarafa da çatışmaları durdurma ve Minsk Grubu ile görüşmelere başlaması çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapmak üzere 1992’de kurulan Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatına bağlı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları ABD, Fransa ve Rusya ortak bir açıklama yaparak iki tarafa çatışmaları durdurma ve müzakere masasına koşulsuz oturmaya çağırmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ece Üner’den Deniz Çakır’a çok sert cevap !

HIZLI YORUM YAP