Papa Franciscus Kudüs açıklaması endişe ile takip ediyorum! | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Papa Franciscus Kudüs açıklaması endişe ile takip ediyorum!

Papa Franciscus Kudüs açıklaması endişe ile takip ediyorum! Hristiyanların ruhani lideri Papa Franciscus Doğu Kudüs’te yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yaptı özel bir endişe ile takip ediyorum!

Papa Franciscus Barışın ve kardeşliğin olması gereken yerler çatışmaların durması gerektiğini savundu. Şiddet sadece şiddet üretir dediği görüldü.

Kudüste yaşanan olaylar ise camide namaz kılındığı sırada İsrail Devletinin ses ve sis ve gaz bombaları ile namaz kılanları camiden attığı görülmüştü. Ayrıca yaşanan olaylarda plastik mermilerin kullanılması ise tam bir vahşet olduğunu kabul eden insan hakları savunucuları bunun durması gerektiğini savunan açıklamalar yapmıştı.

205’den fazla Filistinlinin yaraladığı resmi kayıtlara geçti. Bebek ve çocuklarında aralarında bulunduğu yararılar ve vahşet görüntüleri dünyaya servis edildi. Sabah saatlerinde yine aynı şekilde İsrail Polisi cami cemaatine plastik mermiler ile saldırdı ve 10 kişinin daha yaralandığı görüldü.

Dünya gündeminde geniş yer bulan Haber’de İsrail devletinin Filistinli direnişçilere karşı sert müdahalesi görünüyor, insanı yardım servisleri ise çocuk ve bebeklerin zarar görmesinin önüne geçilmesini istiyor.

Papa Franciscus bu durumların endişe verici olduğunu belirtmiş çözüm için birlikte ortak kararlar alınmasını istediğini yeniledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ünlü rock grubu Pink Floyd’un solisti Waters’tan İsrail’e tepki gösterdi!

HIZLI YORUM YAP