Osmanlı padişahlarının resmedilmiş tabloları, İskoçya’daki bir malikanenin tavan arasında ortaya çıktı... | DÜNYA
DOLAR

32,5180$% -0.08

EURO

34,9722% 0.38

STERLİN

40,8115£% 0.55

GRAM ALTIN

2.435,71%0,53

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%-0,44

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Osmanlı padişahlarının resmedilmiş tabloları, İskoçya’daki bir malikanenin tavan arasında ortaya çıktı…

Osmanlı padişahlarının resmedilmiş tabloları, İskoçya’daki bir malikanenin tavan arasında ortaya çıktı…

Müzayede evi Sotheby’s tarafınca açık artırmaya çıkarılması planlanmış olan Osmanlı padişahlarına ait portrelerin, 100 yıldır İskoçya’daki bir malikanenin çatı katında bulunduğu belirlendi.Osmanlı padişahlarının tablolarının bulunduğu evin, Jedburgh Kasabası yakınlarında 18. yüzyılın sonlarında yapılan Lothian Markizi‘ne ait olduğu bildirildi.

NTV’nin yapmış olduğu habere göre Sotheby’s müzayede evi, tabloların 17. yüzyılda yapılmış olduğunu duyurdu. Evin nesillerden buyana hiç değişmeden aynı aileye ait olduğuda özellikle vurgulandı. Bulunan 6 tablo arasında bir adet Kanuni Sultan Süleyman portresi de yer alıyor.
Sotheby’s İskoçya Müdürü David Macdonald, portrelerin ‘müthiş bir keşif’ olduğunu söyledi. Müzayede evi, koleksiyona 50 ile 70 bin sterlin arasında fiyat biçiyor.
Sotheby’s geçen günlerde yaptığı duyuruda aralarında Osmanlı padişahları ve Timur İmparatorluğu’nun kurucusu Timur’un bulunduğu 17. yüzyıla ait portreleri açık artırmaya çıkaracaklarını açıklamıştı.
20 Ocak’ta satışa sunulacak portrelerin, Giovio Serisi’ndeki tablolara dayanılarak yapıldığı belirtildi.
“Bu portreler muhtemelen Lothian’ın 3. Kontu William Kerr (1605-75) tarafından alınmış ve bir zamanlar 17. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar Newbattle Manastırı’ndaki Büyük Salon’da asılmıştı” açıklamasını yaptı.
Kanuni Sultan Süleyman’ın bakır çerçeveli portresi haricinde 16. ve 17. yüzyıllarda yapılan birden fazla portresi mevcut. Bunlardan biri Floransa’daki Uffizi Galerisi’nde sergilenen ve 1552-1568 yılları arasında Cosimo de’ Medici (Medici Hanedanı) için kopyalanan versiyonu. Diğer ise 1578-1599 yılları arasında Avusturya’nın Habsburg (Habsburg Hanedanı) Arşidükü Ferdinand II için kopyalan versiyon ve Viyana’da Amras Galerisi’nde sergileniyor. Her iki versiyon da doğrudan Paolo Giovio’ya Giovio Serisi’ndeki Kanuni Sultan Süleyman portresine dayanılarak yapıldı.
Kaynak : NTV / Baykuş Haber

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fashion Party Antalya’da kutlandı!

HIZLI YORUM YAP