Osmanlı devleti nasıl yıkıldı? Allah'ın azabı nasıl geldi! | DÜNYA
DOLAR

32,5921$% 0.24

EURO

34,8228% 0.45

STERLİN

40,4436£% 0.7

GRAM ALTIN

2.421,28%-0,46

ÇEYREK ALTIN

4.076,00%-1,79

a

Osmanlı devleti nasıl yıkıldı? Allah’ın azabı nasıl geldi!

Osmanlı devleti kuruluşu ve yıkılışı ile bir çağın yeniden başlangıcı oldu.

Osmanlı Devleti’nin kuruluşu Cennet mekam sahipleri, Allah’ın rızası ile olduğu asla tartışılmaz, devletin ilk adımları daha atılmadan adalet ile hükmeden bir beyler vardı. Adaletle hükmeden bu beyler, bey oğulları devletin ilk nişanı olan, Allah’ın bir devletin ilk yapması gerekeni yani adaleti sağlamışlar.

Büyüyen Osmanlı açılırken kıtalara, ayrılıklar saraya girmeye başladı. Bizans ve farklı kültürlerden etkilenen Osmanlı devleti, belkide sonuna imza atacak haremi kurdu, bazı hocalar ise fetva vererek cariye almayı hak gördü, nikah olmadan Osmanlı padişahı dilediği cariye ile yakınlaşma yapabilirdi, bu günah ile senelerce yürüyen Osmanlı karşı çıkanların ise sesini kesti, harem ise günümüz tabiriyle kötü bir g.evden farksız olarak devam ediyordu, öyle büyük bir hataki kaçırılan kadınlar ve kızların asla intikam almayacağı düşünüldü.

Birçok ilme mahsar olmuş kişiler bunun bir sonu olduğunu öteden beriye söylediler, her söyleyen ise bastırıldı. Din adamları ise fetva vererek cariye için hak denildi.. aslında cariye rehin ve esir alınmış kadın demektir savaş zamanı. Esir ile yakınlaşma olmayacağı gibi Hz Muhammed sav efendimizim ise esirlere bakışı Osmanlı gibi değildir, aksine onlardan birşeyler öğrenin iyi davranın demiştir.

Osmanlı’da harem kurulduğu an yıkılış için de dönmeye başladı oyunlar, şuan birçok genç ve birey ise atalarının yaptığı bu hatayı görmezden gelip Cennet mekan diyerek sadece kendini kandırıyor.

Cenetin mekanı devlet adamı için adalettir.

Son Osmanlı padişahı ve ondan önceki padişahın eş sayılarına bakarsanız aslında birçok gencin nikah olmadan doğduğunu ve nikahsız çocuğuna ne denildiğini bilmeyecek kadar kör değiliz.

Şüphesiz Allah adaleti emretti. Gurur duyulacak birçok olay varken günahları ile sona giden bir devletimiz oldu, Kur’an ve adaletle başlayan bu devlet günah ile yıkılmaya ve düşmanından yardım isteyecek kadarda aciz oldu. Çok konuşmaya bile gerek yok, adaletle hükmetmeyen  yıkılmaya mahkumdur.

Roma birçok sebepden değil adaletsiz yüzünden, günahkad idarecileri yüzünden yıkıldı. Osmanlıda aynı sonu yaşadı.

Çünkü Allah adaleti emreder. Azgınlığı ise yasaklar.

Ersoy.k

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Suudi Arabistan’da ‘İsrail’ krizi ! KralSelman”normalleşme”anlaşmasını veto etti

HIZLI YORUM YAP