Naftali Bennett : Maksimum toprak, az Arap istiyoruz | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Naftali Bennett : Maksimum toprak, az Arap istiyoruz

Naftali Bennett : Maksimum toprak, az Arap istiyoruz

Eski İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, ABD Başkanı Donald Trump’ın olmayan sözde Orta Doğu barış planının İsrail için bir felakete yol açabileceğini iddia ederek, “Maksimum toprak, az Arap istiyoruz” dedi.

Muhalefet partisi olan Yamina’nın lideri , Naftali Bennett
sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trump’ın sözde açıkladığı  barış planına ilişkin düşüncelerini duyurudu.

“ÇOK TOPRAK, AZ ARAP İSTİYORUZ”

Trump’ın planının İsrail’i felakete sürükleyeceğini söyleyen Bennett, “Plandaki haritalandırma iyi değil, çünkü 250 bin Filistinliye İsrail vatandaşlığı verebilir. Maksimum toprak ile birlikte en az Arap istiyoruz” çıkarımında bulundu.

“HARİTA GÜZEL OLURSA PLANI DESTEKLERİZ”

Filistin kafatasçılığı ile bilinen aşırı sağcı siyasetçi, Trump’ın açıkladığı sözde barış planındaki Batı Şeria’nın remileştirilerek haritalandırılması isteyen Bennett, “Harita güzel olursa, planı destekleriz” açıklmasından bulundu.

Sözde barış planının içeriği...Sözde barış planı :

SÖZDE BARIŞ PLANI

Trump’ın İsrail Başbakanı  Netanyahu ile 28 Ocak’ta Beyaz Saray’da yaptığı basın açıklmasında açıkladığı ve dünya nezlinde hiç bir geçerlilik görmeyen sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria’daki yasa dışı işgal edilen Yahudi yerleşim yerlerinin “İsrail’in toprağı” olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin’e ait Ürdün Vadisi üzerindeki söz sahibi ve kesin hakimiyet sürdürmesi maddeleri yer alıyor.

Amerika ve İsrailli yetkililerden oluşan Filistinli taraf bulunmayan ortak komisyon da sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin “ilhakı” (işgali) için Batı Şeria’da kafalarına göre haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu, İsrail’de 2 Mart’ta yapılan erken seçim öncesi Batı Şeria’daki yasa dışı işgal edilen Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi’ni “ilhak” vaadinde bulundu…!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’nin başarısını saklayamadı ” Trump, Erdoğan’ı örnek almalı”

HIZLI YORUM YAP