Categories: DÜNYA

Muz yiyip video paylaşan Türk milleti ile alay eden 7 Suriyeli gözaltına alındı: Sınır dışı edilecekler

Muz yiyip video paylaşan Türk milleti ile alay eden 7 Suriyeli gözaltına alındı: Sınır dışı edilecekler, Muz yiyerek Türk milletine hakaret ve alay eden, ekonomik durumu olmayan başta olmak üzere Türk milletini hedef alan, Esad’dan korkup kaçan, Türkiye’nin kucak açtığı korkak ve ırkçılar sınır dışı edilecek.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada Suriyelilerin paylaştığı ‘muz yeme’ videosu hakkında işlem başlatıldığı, 7 Suriyeli’nin gözaltında bulunduğu belirtildi.

Gittikleri her ülkede olay çıkaran, Suriyelilerin durumu ise endişeli boyutlara gelmesinden korkuluyor, İktidar partisi seçmenleri gelen Tüm Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini istiyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, ‘muz’ videosunu çeken Suriye uyruklu vatandaşların sınır dışı edileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün açıklaması şöyle:

“İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ‘Bir sokak röportajında yer alan ‘Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…” söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı ‘muz yeme’ eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştür.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır.

Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

MUZ İLE VİDEO ÇEKTİLER

Geçtiğimiz günlerde bir sokak röportajına konuşan yurttaş “Muz bile yiyemiyoruz. Suriyeliler kilo alıyor” diye konuşmuştu. Bunun üzerine birçok Suriyeli sığınmacı muz ile videolar çekerek sosyal medya hesaplarına yüklemeye başlamıştı.

Zafer Partisi konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Haber editör

Seher Bayraktar

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

3 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

3 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

3 hafta ago