Mısır, İsrail-Filistin ateşkesi için bölgeye heyet gönderiyor! Ortadoğu'da liderliğe yürüyor! | DÜNYA
DOLAR

32,3697$% 0.15

EURO

35,0417% -0.16

STERLİN

41,5204£% 0.68

GRAM ALTIN

2.324,61%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%0,29

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Mısır, İsrail-Filistin ateşkesi için bölgeye heyet gönderiyor! Ortadoğu’da liderliğe yürüyor!

Mısır, İsrail-Filistin ateşkesi için bölgeye heyet gönderiyor! Ortadoğu’da liderliğe yürüyor!

Mısır, İsrail-Filistin ateşkesi için bölgeye heyet gönderiyor! Ortadoğu’da liderliğe yürüyor! Uzun zamandır olayların olduğu Kudüs’de ateşkes anlaşması yapılıyor, Mısır’ın arabuluculuğu ile üstlenen anlaşmanın içeriği ile ilgili dünya geneli son dakika bilgisi olarak kayıtlara geçirdi. Mısır ülkesi için ise Filistin halkının Mazlumlara yardım eli uzatılması ile olumlu tepkiler verdikleri dile getirildi.

Bölgeye Güvenlik Heyeti Gönderiyor!

Mısır’ın İsrail ve Filistin arasında ilan edilen ateşkesi gözlemlemek üzere İsrail’in başkenti Tel Aviv’e ve Filistin’e güvenlik heyeti göndereceğini bildirdi.

Yerel saatlere göre gece 02:00’da ateşkes imzalandı ve olayların yatışması sağlandı. Mısır’ın arabuluculuk teklifine ise iki grup olumlu bakarken Dünya gündemine’ de Mısır’ın oynayacağı rol ile Ortadoğu’da liderliğe yürüyeceği iddia edildi. Öte yandan mısır2ın Filistinlilere karşı yaptığı bu konuyla ilgili olarak Kıbrıs Rum ve Yunanistan bölgesinin desteğini aldığı iddia edildi. Her iki ülkenin ‘de olumlu bakması ve bölgeye yakın olması konusunda etkili oldukları dile getirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BM’den kritik Gazze açıklaması: ‘Çatışmalar derhal durdurun’

HIZLI YORUM YAP