Merkel'den flaş Yunanistan açıklaması! Türkiye'ye üstü kapalı mesaj verdi  | DÜNYA
DOLAR

32,3617$% 0.13

EURO

34,9782% -0.31

STERLİN

40,9619£% 0.17

GRAM ALTIN

2.323,56%0,19

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Merkel’den flaş Yunanistan açıklaması! Türkiye’ye üstü kapalı mesaj verdi 

Merkel’den flaş Yunanistan açıklaması! Türkiye’ye üstü kapalı mesaj verdi 

Merkel’den flaş Yunanistan açıklaması! Türkiye’ye üstü kapalı mesaj verdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) ülkelerini Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan’ı desteklemeye çağırdı. Merkel, “AB ülkeleri, haklı olduğu konularda Atina’yı ciddiye alma ve desteklemekle yükümlüdür” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin’de geleneksel yaz dönemi basın toplantısında Doğu Akdeniz’deki gerilim hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerini Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan’ı desteklemeye çağıran Şansölye Merkel, “AB ülkeleri, haklı olduğu konularda Atina’yı ciddiye alma ve desteklemekle yükümlüdür” ifadesini kullandı. Merkel, gerginliğin artmasından yana olmadığını belirterek, “tüm taraflarla konuşmalıyız” dedi.

Merkel'in düzenlediği basın toplantısında bir kareMerkel’in düzenlediği basın toplantısında bir kare

Almanya Başbakanı, “Türkiye ile çok çeşitli bir ilişkiye sahibiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüşüyorum. Son gelişmeler hakkında sizi en kısa sürede bilgilendireceğiz” dedi.

BERLİN ATİNA’YA DESTEĞİNİ DAHA ÖNCE DE AÇIK ETMİŞTİ

Ankara ile Atina arasında arabuluculuğa soyunan Berlin yönetimi, daha önce de Yunanistan’a desteğini açık etmişti. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’ye gelmeden önce Yunanistan’a uğramış ve burada, “Avrupa Birliği ve Almanya, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile kriz yaşayan Yunanistan’ın yanında” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Recep Tayyip Erdoğan : Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl Dönümü Konuşması

HIZLI YORUM YAP