Lozan'ın Gizli Maddeleri! doğalgaz bedava mı olacak? | DÜNYA
DOLAR

32,6008$% 0.38

EURO

34,7977% 0.16

STERLİN

40,5862£% -0.04

GRAM ALTIN

2.497,10%0,53

ÇEYREK ALTIN

4.257,00%0,18

a

Lozan’ın Gizli Maddeleri! doğalgaz bedava mı olacak?

Lozan’ın Gizli Maddeleri! doğalgaz bedava mı olacak? Bir çok radikal İslamcı ve tarikatçının dile getirdiği konuya değinmek istiyorum, Sosyal medyada algı çalışması yapan trol guruplarının geçmişte ise propaganda amaçlı internet siteleri ile basına ve kişiler everdiği o maddelere değineceğim.

Unutulmaması gerek ki bu algıyı yapan ve başlatan FETÖ /PYD terör örgütü üyelerinin olduğunu biliyoruz buna da şahit olduk. bir çok Türk düşmanının Türk milletinin yumuşak karnı olan din ile kandırdıkları yetmezmiş gibi yalan tarih ile de kandırmaya devam etmelerinin sebebi sadece ve sadece Türk düşmanlığı olduğunu biliyorum.

Gelelim şimdi konumuza..

Aynı Türk düşmanları geçtiğimiz Tarih’te yine aynı algıyı yaparak, 2013 yılında,2012 yılında ve 2015 yılında anlaşmanın biterek bor üreteceğimizi, doğalgazlar çıkacak demişti..

İlk olarak sevr antlaşması bakmak gerekiyor ki vatan toprakları İtalyan, İngiliz ve bir çok uluşa verilmişti. Bunun içinde Kıbrıs ve Suriye bölgeleri de var..

Radikal İslamcıların ve İngiliz kuklası olan cemaat ve tarikatların 2023’e kadar doğalgaz çıkaramayız yalanı ise geçtiğimiz günlerce bitti, Oruç reis gemisi ne iş yapıyor sormak gerek bu vatan hainlerine, doğalgaz araması değil mi?

Soru şu 2023’de doğal gaz çıkarılacaksa Karadeniz ve Ak deniz de biz neyin mücadelesini veriyoruz?

Anlatalım hemen, Sevr anlaşmasını milli mücadeleyi kazanan Mustafa Kemal Atatürk Lozan anlaşması ile başlarına yıktı itilaf devletinin, yapmakla kalmadı bir çok yeri de ellerinden aldı, mesela demir yolları gibi..

Bir çok ingiliz maşası olan gazetecilerin kupürlerini tarihi belge diye anlatan bu vatan hainlerinin tek dersi ise bu milletin aç ve sefalet içinde yabancılara teslim olması ve batırılması.

Amaçları ise Türkiye’yi bölmek, Aynı şekilde sevr anlaşmasına bakıldığında tek istenen ise İstanbul’da hanedanın rahat etmesi, millet, Anadolu mesellerine değinilmemiş dahi. Yurt teslim edilmiş..

Şimdi analardınız mı bu Tarikatçıların neden bu kadar algıya ile milleti kutuplaştırmaya çalıştığını, Mesele din iman İslam kuran değil mesele böl yok et parçala..

Şimdi tarihi bir kez daha gözünüzde canlandırın

Petrol aramaları 2 Abdülhamit döneminde başlıyor.

1887 yılında bu ferman verilmiş, ilk arama ise cengel köyde. Tabi ki bu araştırmalar Alman ve İngiliz ortaklığı ile yapılıyor.

1897 yılında ise bir Fransız firması Mürefte ‘de maden aramaya başlıyor..

1899 yılında ise İngilizler geliyor ve sondaj kuyuları açıyor. 1906 yılına kadar 12 kuyu açıyor. 1914 yılında ise jeologlar bölgeye gönderiliyor.

1 dünya savaşı başlayınca bu araştırmalar duruyor.

Musul da olan kuyuları ise 2 Abdülhamit kendi hazinesine bağlıyor. ( kişisel hazine )

1911 yılında Londra’da Turkish Petroleum Company adında şirket kuruluyor. Şirkete Almanlar ortak oluyor.

Şirkette Türklere pay maalesef yok, şirketin %75 İngilizlerin %25 Almanların.

PEKİ SONRA NE OLDU?

1926 yılında 792 sayılı petrol kanunu ile Türkiye sınırları içinde olan maden ve petroller  bu kanun ile Türkiye’ye verilmiştir, yapma ve işletme hakkı.

1933 2189 numaraları kanun ile tüm petrol ve altın arama görevi üstlenilmiştir.

1935 yılında MTA kurulur. bu kurum binlerce doğal gaz yatağı bulmuştur 5 yılda.. Önemli yerlerin olduğu yerleri tespit etmişti. Tamamı ise meclis zabıtlarına geçmiştir.

Maalesef Mustafa Kemal Atatürk öldükten sonra dünyanın gerisinde kalındı. Fakat yıkık ve yorgun devlet ‘in Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana doğal gaz petrol arama çalışmaları ise devam etmektedir.

Şimdi anladınız mı Lozan ile sevr arasında olan farkı..

Lozan bu ülkenin tapusudur. İngiliz peşine takılan tarikat ve cemaatlere sesleniyorum bölmediniz, yıkamadınız, yenilecek, yargılanacaksınız.

Yukarıda yazılan her şey devletin zaptındadır dileyen bakabilir. Gazete ve roman küpürlerin den değil, devletin kendisinden.

Şimdi anladınız mı Petrol bulduk lozan yüzünden çıkaramadık diyenlerin aslında kimin adamı olduğunu, amacının ne olduğunu ve vatana ihanet edenlerin kim olduğunu..

Babakuş

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çin medyasından dikkat çeken analiz: Cumhurbaşkanı’nın büyük kumarı TL’nin değer kaybına dikkat çekildi

HIZLI YORUM YAP