Libya’da rehin tutulan 7 Türk vatandaşı niye hala kurtarılamadı? Bakan Çavuşoğlu cevap veremedi! | DÜNYA
DOLAR

32,5456$% -0.02

EURO

34,9279% 0.05

STERLİN

40,6699£% 0.19

GRAM ALTIN

2.430,40%0,03

ÇEYREK ALTIN

4.084,00%0,19

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Libya’da rehin tutulan 7 Türk vatandaşı niye hala kurtarılamadı? Bakan Çavuşoğlu cevap veremedi!

Libya’da rehin tutulan 7 Türk vatandaşı niye hala kurtarılamadı? Bakan Çavuşoğlu cevap veremedi!

Libya’da rehin tutulan 7 Türk vatandaşı niye hala kurtarılamadı? Bakan Çavuşoğlu cevap veremedi! geçtiğimiz aylarda Libya’da olan rehine krizi sonrası Türkiye acil toplanmış ve konuyla ilgili açıklamalar yapılmıştı.

Aradan geçen bunca zaman zarfı içinde rehinelerden haber alınamadığı ve neden serbest bırakılamadığı ile ilgili iyi parti millet vekili soru önergesi verdi.

Soru önergesine Ak partili Mevlüt Çavuşoğlu cevap veremedi tepkiler her geçen gün artan Çavuşoğlu ve Ak partinin durumla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, bir çok kişi rehinelerin artık kurtarılması gerektiğini ve operasyon yapılmasını istiyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Mayıs ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cevaplaması isteği ile soru önergesi vermiş, Libya’da yaşanan iç savaş döneminde kaçırılan 7 Türk vatandaşının aradan 15 ay geçmesine rağmen hala kurtarılamadığını ifade etmişti.

Türkkan, Çavuşoğlu’na diğer ülkeler rehin tutulan vatandaşlarını kurtarırken Türkiye’nin 7 vatandaşını neden hala kurtaramadığını sormuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkkan’ın önergesine cevap verdi.

Bakan Çavuşoğlu cevabında yurtdışındaki vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulmasının Dışişleri Bakanlığı’nın öncelikli görevleri arasında yer aldığını söylese de 7 vatandaşımızın serbest bırakılarak Türkiye’ye dönmeleri için Libya makamları ve BM dahil tüm kanallar üzerinden girişimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkkan’ın, vatandaşlarımızın neden hala kurtarılamadığı sorusunu cevapsız bıraktı.

Dışişleri Bakanı ayrıca, kaçırılan vatandaşların aileleri bilgi alamamaktan yakınmalarına rağmen Türkkan’ın önergesine verdiği cevapta bunun aksine ailelere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını belirtti.

Kaynak: Halkweb

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fetö/PYD lideri Vatan Haini Fethullah Gülen’de Suriye’de savaş için Suriyeli mültecilere sahip çıkın demiş!

HIZLI YORUM YAP