Libya Ordusu açıkladı : Sonları ölüm, hapis ya da çöle sürgün | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Libya Ordusu açıkladı : Sonları ölüm, hapis ya da çöle sürgün

Libya Ordusu açıkladı : Sonları ölüm, hapis ya da çöle sürgün

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter’in başarısız olmasının ardından müttefiki olan uluslararası ve bölgesel güçlerin desteklediği paralı askerlerle savaştıklarını açıkladı.

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Libya’daki darbecilerin ve isyancıların destekçileri, yerli temsilcileri (Hafter) yenilgiye uğrayınca maskelerini çıkarıp bozgunculuk ve yıkımı yönetmek üzere devreye girdi” dedi.

Artık “yerli darbecinin milisleriyle” savaşmadıklarını belirten Kununu, “Bugün Libya’da uluslararası ve bölgesel güçlerin desteklediği paralı askerlerle savaşıyoruz. İşbirlikçilerine gelince o artık başarısızlığının ardından bir şey yapabilecek durumda değil” ifadesine yer verdi.

Muhammed KununuMuhammed Kununu

“SONLARI ÖLÜM, HAPİS YA DA ÇÖLE SÜRGÜN”

Paralı askerlerin, Sirte kentini işgal ettiğini ve Libya’nın diğer kentlerini tehdit ettiğini belirten Kununu, sonlarının “ölüm, hapis ya da çöle sürgün” olacağını vurguladı. Kununu ayrıca “darbecilerin ve isyancıların kendi saflarında savaşan suçluları yerel ve uluslararası mahkemelere teslim etmekten başka çarelerinin olmadığını” söyledi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Wagner milisleri çöktü ! Libya dünyaya çağrı yaptı

HIZLI YORUM YAP