Kuzey Kore'den flaş bir hamle, düşman ilan ettiler | DÜNYA
DOLAR

32,6002$% 0.11

EURO

35,0222% 0.44

STERLİN

40,6862£% 0.16

GRAM ALTIN

2.429,87%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,24

a

Kuzey Kore’den flaş bir hamle, düşman ilan ettiler

Kuzey Kore’den flaş bir hamle, düşman ilan ettiler

Kuzey Kore, Salı günü yerel saatine göre 12.00’de  Güney Kore’yle tüm askeri ve siyasi iletişimi koparacağını açıkladı. Güney Kore’yi yeniden “düşman” olarak ilan etti.

Kuzey Kore resmi haber ajansı tarafından yayımlanan açıklamada Güney Kore, yeniden “düşman” olarak duyruldu. Açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong’un, Güney Kore’yle Ortak görüşme Ofisi’nin kapatılması ile ilgili uygulamaların tevtiş etme talimatı verdiği de söylendi.

 

Pyongyang yönetimi son günlerde Güney Kore’yi, Kuzey Kore’den kaçanların ülke topraklarına balonla ve çeşitli yöntemlerle propaganda broşürleri atmalarına göz yummakla suçluyordu.

Kuzey Kore, Güney Kore’yle Ortak İrtibat Ofisi’ni kapatma ve tüm ortak projelere sona erdirme tehdidinde de bulundu.

Öldüğü iddia edilmişti! Kim Jong-un'dan teşekkür açıklaması ...

 

Güney Kore’de, Kuzey Kore sınırında balonla broşürler dağıtma ve çeşitli yöntemlerle propaganda yapma  yıllardır aktivistlerin başvurduğu  yöntemler olarak biliniyor. Kuzey Kore de bu eylemlerin kendisine ve ülkesine yönelik bir saldırı olarak tanımlıyor.

Güney Kore lideri Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 2018’de yaptıkları barış görüşmesinde Kuzey Kore’nin sınır kenti Kaesong’da Ortak görüşme Ofisi oluşturma kararı verilmişti.

Ofis Ocak ayında koronavirüs salgını sebebi ile önlemler kapsamında geçici olarak durdurulmuş olsa da iki ülke arasındaki temas trafiği Pazartesi gününe kadar devam etti.

İki ülke yetkilileri bu ofis aracılığıyla her gün saat 09.00 ve 17.00’de iki kez bir araya geliyordu.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Pazartesi günü 21 aydır ilk kez Kuzey Kore yetkililerinin  telefona cevap vermediği duyurmuşlardı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Paraguay’dan Türkiye’ye teşekkür paylaşımı

HIZLI YORUM YAP