Katar ile ABD arasında iş birliği protokolü imzalandı! Stratejik ortak oldular | DÜNYA
DOLAR

32,4925$% -0.17

EURO

34,9666% 0.34

STERLİN

40,8076£% 0.48

GRAM ALTIN

2.436,60%0,57

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,02

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Katar ile ABD arasında iş birliği protokolü imzalandı! Stratejik ortak oldular

Katar ile ABD arasında iş birliği protokolü imzalandı! Stratejik ortak oldular

Katar ile ABD arasında iş birliği protokolü imzalandı! ABD ile son günler ‘de yapmış olduğu anlaşmalar ile gündeme gelen Katar bir hamle daha yaptı, ABD ile anlaşmaları devam eden katar daha önce ‘de Katar’da ABD askerlerinin çoğaltılmasını istemişti ve ABD tarafından kabul edilmişti. Katar Doğu Akdeniz konusun ‘da ise ABD ile anlaşmaya yakın olduğu iddia edildi.
ABD ve Katar sürdürülebilir kalkınma desteği konusunda işbirliğine gitti.

Katar Kalkınma Fonu (QFFD) ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) arasında az gelişmiş ülkelere sürdürülebilir kalkınma desteği vermek amacıyla bir protokol imzalandı. QFFD tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasında insani yardımlar konusunda stratejik bir ortaklık kurulmasının tesis edilmek istendiği ifade edildi.

Protokolün, uluslararası kalkınma alanında yeni işbirliği mekanizmalarının keşfi için bir başlangıç olduğu, hedefinin de fakir ülkeler ve çatışma bölgelerinde kapsamlı bir kalkınma ve sürdürülebilir bir barış ve adalet ümidinin güçlendirilmesine katkı sağlamak olduğu vurgulandı. Açıklamada, QFFD Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdullah ed-Debbağ, önceliklerinin özellikle kırılgan toplumlarda, kriz ve olağanüstü zamanlarda ekonomik, kalkınma, eğitim ve sağlık alanlarını güçlendirmek ve yetenekler kurmak üzerine yatırımlar yapmak olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bir ülke daha İsrail ile ihanet anlaşmasını imzaladı ! Trump duyurdu

HIZLI YORUM YAP