İsrail'e soğuk su ! BAE'den sonra imzayı atması bekleniyordu | DÜNYA
DOLAR

32,4813$% 0.08

EURO

34,8481% 0.17

STERLİN

40,7410£% 0.37

GRAM ALTIN

2.471,24%0,38

ÇEYREK ALTIN

4.223,00%0,35

a

İsrail’e soğuk su ! BAE’den sonra imzayı atması bekleniyordu

İsrail’e soğuk su ! BAE’den sonra imzayı atması bekleniyordu

İsrail ile anlaşarak ümmete ve Filistin’e açık bir ihanete imza atan Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) sonra Sudan’ın da terör devleti ile anlaşma imzalayacağı iddiaları yalanlandı. Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Haydar Bedevi İsrail’in duyurduğu anlaşma iddialarını ‘şaşkınlıkla karşıladıklarını’ duyurdu.

 

Sudan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlığın Sudan ve İsrail arasındaki ilişkilere dair bir meseleyi hiç tartışmadığı ve Sözcü’ye bu konuya ilişkin bir açıklama yapma talimatı da verilmediği belirtildi.

“Dışişleri Bakanlığı, Sözcü Haydar Bedevi’nin Sudan’ın İsrail ile ilişki kurmak için çabaladığına dair açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladı.” ifadesi kullanılan açıklamada, kamuoyunun aydınlatılması için yeni bir açıklama yapılması ihtiyacı hissedildiğinin altı çizildi.

 İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohenİsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen

İSRAİL İSTİHBARAT BAKANI COHEN SUDAN’LA ANLAŞMA İMZALANACAK DEMİŞTİ

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) sonra Sudan’ın da yakında Tel Aviv ile normalleşme anlaşmasına varacağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedevi, Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın haftalar önce İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin “iki taraf arasında gerçekleşebilecek temaslara kapı açan cesur bir adım” olduğunu söylemişti.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Haydar Badavi SadıkSudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Haydar Badavi Sadık

“İsrail ile normalleşmemiz farklı ve benzersiz olacak, diğer ülkelere benzemeyecek.” diyen Sözcü Bedevi, İsrail ile ilişkiler kurma eğiliminin yeni olmadığını ve önceki rejim döneminde başladığını belirtmişti.

– BAE İLE İSRAİL ARASINDAKİ NORMALLEŞME ANLAŞMASI

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos Perşembe İsrail ile BAE’nin “ilişkilerini tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE resmi ajansı WAM’ın haberinde de İsrail ile BAE’nin, ilişkilerin tesisi için “ortak bir yol haritası” belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

KAYNAK: AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

60 km mesafede: ABD limanı satın alıp Türk Boğazları’nı gözetleyecek

HIZLI YORUM YAP