İsrail ve Fransa'dan sonra NATO'dan da Türkiye'ye Yardım Teklifi | DÜNYA
DOLAR

32,3373$% 0.25

EURO

34,9776% -0.46

STERLİN

40,9367£% -0.34

GRAM ALTIN

2.310,44%1,46

ÇEYREK ALTIN

3.976,00%0,29

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • İsrail ve Fransa’dan sonra NATO’dan da Türkiye’ye Yardım Teklifi

İsrail ve Fransa’dan sonra NATO’dan da Türkiye’ye Yardım Teklifi

İzmir’de meydana gelen depremin ardından bir çok Avrupa ülkesi Türkiye’ye yardım etmek için bilgi paylaştı, derin üzüntü duyduklarını dile getiren Hükumet yetkilileri yardım için hazırız mesajı paylaştılar.
İzmir’de yaşanan deprem sonrası başta NATO olmak üzere Fransa, İsrail ve bir çok ülke Türkiye’ye geçmiş olsun mesajları atarak yardım teklifinde bulundu.

Fransız hükümeti, Ege Denizi ve Yunan adalarında meydana gelen deprem nedeniyle Türkiye ve Yunanistan’a destek mesajı yayımladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunan adalarını etkileyen güçlü deprem meydana geldiğine dikkat çeken Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, şu açıklamayı yaptı:

“Fransa, bu korkunç sınavın üstesinden gelmek için Türk ve Yunan halklarının yanındadır. Bu ülkelerin hükümetlerinin istemeleri halinde, Fransız yardımları bölgeye anında ulaştırılır.”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizi’ndeki deprem nedeniyle Türkiye ile Yunanistan’a yardıma hazır olduklarını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizi’ndeki deprem nedeniyle derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

İsrail’den Türkiye’ye İzmir depremi için yardım teklifi

Açıklamada, İsrail ordusunun ihtiyaç duyulması halinde yaralıların tedavisi için deprem bölgesine bir sahra hastanesi kurmaya da hazır olduğu ifade edildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Tel Aviv’in yardım önerisinin Türk yetkililere iletildiği kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Tel Aviv’in yardım önerisi Türkçe dayanışma mesajıyla aktarıldı.

Paylaşımda, “Bu zor zamanlarda, yardım için güçlü bir el uzatacağız.” ifadesi kullanıldı.

Kaynak : GT

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’na yaklaşık 13 bin Euro tazminat ödeyecek

HIZLI YORUM YAP