İsrail Türkiye ilişkilerine yeni bir soluk | DÜNYA
DOLAR

32,5906$% 0.34

EURO

34,8490% 0.31

STERLİN

40,6862£% 0.21

GRAM ALTIN

2.495,23%0,45

ÇEYREK ALTIN

4.268,00%-0,07

a

İsrail Türkiye ilişkilerine yeni bir soluk

İsrail Türkiye ilişkilerine yeni bir soluk mu geliyor

Sosyal medya paylaşım sitesi olan twitter üzerinden Türkiye’ye sevgi dolu dileklerini yollayan İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Roey Gilad, “Türkiye ve İsrail’in İdlib ve COVİD-19 dahil ortak çıkarları” başlıklı bir yaz kaleme aldı.

Yazısında İdlib’de şehit düşen Mehmetçiklere dikkat çeken Gilad, “İdlib’deki savaş bazı önemli jeopolitik gerçekleri ortaya çıkardı. Bunlardan biri, İRAN’ın SURİYE’deki mevcudiyetinin Türk çıkarlarına ters çalışıyor olmasıdır. İranlı milisler, başta Lübnan Hizbullah’ı olmak üzere, İdlib’de 50’den fazla Türk askerinin hayatını kaybettiği çatışmalarda baskın bir rol oynamıştı” İfadelerini kullandı.

Türkiye ve İsrail arasındaki  ilişkilerin  “siyasi diyalog eksikliği” ve “megafon diplomasisinin fazlalığına” dayandıran Gilad, ilişkiler normal düzeye gelirse bunun Suriye’de yansımaları olabileceğiin sinyalini verdi.

7 Mayıs’ta İsrail hükümeti resmi Twitter hesabından, “Türkiye ile diplomatik ilişkilerimizle gurur duyuyoruz. Bağlarımızın gelecekte daha da güçlenmesini umuyoruz. Bütün Türk takipçilerimize sevgilerimizi gönderiyoruz” demişti.

12 Mayıs’ta da Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Fransa ve BAE’nin imzaladığı Türkiye karşıtı duran bildiriye İsrail imzalamamıştı. İsrail ve Türkiye’nin diplomasi de yaptığı iyi niyet göstergesinin hangi yöne doğru yol alacağı büyük merak konusu oldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mansur dağını kontrol altında

HIZLI YORUM YAP